Un visitant passa per davant d'un panell a la darrera jornada del MWC. (Foto: EFE / Toni Albir)
Innovació

El Mobile tanca amb un rècord de 109.000 visitants

L'edició ha estat marcada pel 5G

L’edició del 2019 del Mobile World Congress ha tancat les portes aquest dijous amb la xifra rècord de 109.000 d’assistents, 2.000 més que la de l'any passat segons ha informat la GSMA, l’organitzador. També són més visitants que els 108.000 del 2017, quan el congrés va registrar el seu màxim històric. L'esdeveniment ha rebut assistents de 205 països, prop de 170 delegacions de governs i hi han exposat els seus productes més de 2.400 exhibidors. L'edició ha estat marcada per la tecnologia 5G.

Fira de Barcelona va anunciar la setmana passada que invertirà 380 milions d'euros per ampliar els recintes de la Gran Via i Montjuïc. Encara que les obres s'acabaran el 2024, un any després que acabi el contracte de la GSMA amb la capital catalana, la remodelació vol servir com a argument per aconseguir que el congrés no marxi de Barcelona.

Per la seva part, el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha assegurat que l'edició 2019 del Mobile World Congress (MWC) és la "millor de la història" a nivell qualitatiu. Puigneró ha fet la valoració després de reunir-se amb el director de la GSMA, John Hoffman, amb el qual ha inaugurat la jornada del programa mSchools sobre l'ús i el potencial de la tecnologia mòbil a l'escola. "Tenim l'esdeveniment tecnològic més important del món i és un gran ambaixador de Catalunya", ha dit Puigneró. En la trobada amb Hoffman, han comentat les novetats més rellevants i les "bones sensacions" que s'enduen de la present edició. "Si per part de la GSMA estem col·laborant amb iniciatives que van més enllà del 2023 és que no hi ha cap voluntat de marxar d'aquí", ha dit Puigneró.