Banc Sabadell és el principal inversor del fons. (Foto: Banc Sabadell)
Sector financer

El fons Sabadell Asabys Health comença a funcionar amb 30 milions d'euros

Invertirà en quinze companyies espanyoles i internacionals del sector biomèdic

El fons d'inversió en biomedicina Sabadell Asabys Health ha començat a funcionar amb un compromís de 30 milions d'euros per part dels seus socis inicials i amb el Banc Sabadell com a principal inversor. El fons pretén tancar un mínim de 70 milions d'euros durant el 2019, està a l'espera de tancar tres inversions abans de l'estiu i té més de 200 companyies en fase d'anàlisi, ha informat el Banc Sabadell en un comunicat aquest divendres.

Després d'haver obtingut l'autorització per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola, invertirà en quinze companyies espanyoles i internacionals del sector biomèdic en els propers cinc anys. El soci director i fundador d'Asabys, Josep Lluís Sanfeliu, ha celebrat l'engegada del projecte "per seguir donant suport al potencial" de l'ecosistema d'innovació biomèdica. "Asabys suposa un impuls per a la comunitat científica, mèdica i clínica en finançar de manera transversal empreses que transformin la ciència en solucions terapèutiques per als pacients", ha afegit.

La també fundadora i sòcia d'Asabys Clara Campàs ha afirmat que el projecte "representa l'evolució natural d'un sector amb un gran potencial". El director de BS Capital del Banc Sabadell Raúl Rodríguez ha afegit que "existeix una necessitat en el mercat d'inversions en primeres etapes en el sector de la salut que cobreixin tant projectes del sector de la biomedicina com 'medical devices', 'digital health' o serveis relacionats amb la salut", per la qual cosa l'entitat ha volgut cobrir aquest buit en el mercat.