Camions a la duana abans de passar els tràmits. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

Les exportacions baixen un 26% el mes de febrer

Les importacions augmenten un 10%

Andorra la Vella.- Les importacions de béns durant el mes de febrer han sumat 111,85 milions d’euros, amb una variació positiva del 10,4% respecte al mes de febrer de l’any anterior. Sense el capítol energia, la variació positiva de les importacions és d’un 11,2%. Destaquen les disminucions en begudes i tabac (8,8%) i en joieria (16,7%) mentre que la construcció ha experimentat un augment del  52%.

Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 7,70 milions d’euros, amb una variació negativa del 26,7% respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquí cal fer esment a l'augment de les exportacions de carburants (107%).

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.383,63 milions d’euros, la qual cosa representa una variació positiva del 6,1% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol energia, les importacions en valor representen un 5,1% més que al mateix període de l’any passat. Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 107,35 milions d’euros, amb una disminució del 2,5%. Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.