Interior d'un local de Telepizza. (Foto: Telepizza)
Sector financer

Brussel·les aprova que el fons KKR es faci amb el control de Telepizza

Ha fet una oferta de sis euros per acció

La Comissió Europea (CE) ha donat llum verda perquè el fons nord-americà KKR, que va llançar una opa d'exclusió sobre Telepizza, es faci amb el control total de l'empresa espanyola, ha informat aquest dilluns la institució. El departament de Competència de l'executiu comunitari "ha conclòs que l'adquisició proposta no presentaria problemes importants de competència donat l'impacte molt limitat que tindria la transacció en el mercat", han indicat.

El fons nord-americà KKR va confirmar al desembre la seva oferta de sis euros per acció en la seva opa d'exclusió per Telepizza, amb la qual pretén fer-se amb el control del 72% dels títols que encara no posseeix, en una operació que podria arribar fins als 43,7 milions d'euros. El principal accionista de la firma va revelar que posseeix ja el 28,53% del capital –de forma directa i indirecta– i va confirmar que un cop completada l'opa procedirà a treure la firma de la borsa, operació que està supeditada a aconseguir reunir el 90% de les accions que pretén comprar, al fet que Telepizza cessi la seva activitat a l'Iran i al vistiplau de les autoritats de la Competència.

La Comissió Europea ja va donar la seva aprovació al desembre de 2018 per a l'aliança de Telepizza amb Pizza Hut, per la qual la primera ampliarà la seva xarxa de restaurants a 37 països, concentrats sobretot a Espanya, Portugal, Andorra, Mèxic i l'Amèrica Central i del Sud.

Telepizza, que va registrar pèrdues de 10,4 milions d'euros el 2018 per les despeses lligats a aquesta aliança, va informar al febrer que la seva previsió per 2019 és arribar als 2.700 locals i que el seu volum de vendes s'aproximi als 1.200 milions d'euros.