Gràfic sobre com funcionarà la tecnologia de Nissan i Docomo.   (Foto: Nissan)
Empresa

Nissan prova una tecnologia que combina els mons real i virtual

Ajudarà el conductor a "veure l'invisible"

Nissan i NTT Docomo estan provant una tecnologia que combina els mons real i virtual per ajudar el conductor a "veure l'invisible", com pot ser el que el precedeix a la carretera o després d'una cantonada. Aquesta tecnologia l'anomena Invisible-to-Visible (invisible a visible, I2V) i combina informació dels sensors situats fora i dins el vehicle amb dades del núvol.

A més, el sistema I2V també connecta al conductor i els passatgers amb el 'Metavers', un món virtual en el qual les persones poden interactuar mitjançant avatars. Això suposa que familiars, amics o altres persones que es troben en llocs remots, poden aparèixer dins el cotxe en forma d'avatars tridimensionals de realitat augmentada, oferint així companyia o assistència.

Per a aquestes proves, les dues empreses estan utilitzant la connectivitat mòbil 5G d'alta velocitat, alta capacitat i baixa latència d'NTT Docomo per transmetre les dades de l'avatar a l'interior del vehicle de prova sense necessitat de cables i les vistes de la cambra interior del vehicle en temps real. El vehicle de prova que estan emprant és l'NV350 Caravan de Nissan i els tests s'estan realitzant en Grandrive, les instal·lacions que el fabricant nipó d'automòbils té a Yokosuma, Japó.

Les dues empreses avaluaran com les persones dins el cotxe i aquelles representades mitjançant avatars detecten la presència dels altres a través d'interfícies d'usuari. També s'avaluarà la versatilitat de les funcions de comunicació interactiva del sistema I2V.

Nissan i NTT Docomo han explicat en un comunicat que seguiran amb les seves proves conjuntes i amb la investigació de la tecnologia I2V i les seves possibles aplicacions, per així poder oferir noves experiències de connexió als seus clients en el futur. La marca japonesa vol incloure la tecnologia I2V a la Mobilitat Intel·ligent Nissan.