Divendres 26 d'abril de 2024
|
11:29 H
Cartell de la fira que té lloc aquest dijous 14 de març.
Cartell de la fira que té lloc aquest dijous 14 de març. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

La Salle de la Seu organitza el 1r Meeting Point d’Empreses Simulades

La Seu d'Urgell

L'escola La Salle de la Seu d'Urgell organitza aquest dijous, 14 de març, el 1r Meeting Point d'Empreses Simulades. Segons informa Ràdio Seu, la jornada comptarà amb la participació de 190 alumnes i vint professors de set escoles de diferents municipis de Catalunya, com la Seu, Mollerussa, Barcelona, Manlleu o Tremp. La trobada es planteja com una fira comercial, on l'alumnat interactuarà comprant i venent productes.

El 'meeting point' vol esdevenir una oportunitat per als joves pirinencs, ja que en viure en una zona de muntanya ho tenen difícil per veure què representa una fira comercial. Els estudiants podran enfrontar-se i desenvolupar amb una empresa simulada la seva capacitat de negociar cara a cara amb els clients i proveïdors. També hauran de fer l’exposició dels productes en públic sortint de la seva zona de confort.

Així mateix, el 1r Meeting Point vol ajudar a promocionar la comarca i la demarcació de Lleida. "És complicat que escoles de la ciutat es traslladin a zones rurals, especialment les escoles de Barcelona; per això és tot un èxit que s’hagi aconseguit deslocalitzar un esdeveniment d’aquest tipus fora de la zona urbana i de la zona metropolitana de Barcelona", indica Anna Sansa, directora de La Salle la Seu.

Els alumnes s'han implicat directament en el desenvolupament de la proposta. "Al cicle hi ha l’assignatura d’atenció al client on part de la programació és l’organització de reunions i esdeveniments diversos; per tant, és una manera de posar tota aquesta teoria a la pràctica", afirma Anna Sansa. La iniciativa també s'aprofitarà per part dels professors, que tindran la possibilitat de posar en comú diferents punts de vista i extreure un resum de bones pràctiques.

Un altre punt fort de l'esdeveniment és el reforç de la xarxa entre els centres educatius, especialment entre els de la mateixa província. "De fet, la visita a la Seu del centre de Mollerussa i el de Tremp, es deuen a altres col·laboracions ja fetes, que van sorgir del primer Meeting Point al que vam assistir a la capital del Pallars Jussà", explica Sansa.

L'escola La Salle va posar en marxa el curs 2011-2012 l'empresa Fustes la Salle SLS, en el marc del Cicle d'Administració de Grau Mig i de Finances de Grau Superior. Aquesta oficina està ubicada fora de l’aula i compta amb un departament de comptabilitat, un de vendes, un altre de compres i una recepció. L'espai esdevé una plataforma per crear un món simulat amb bancs, administracions públiques, agències de transports, proveïdors i creditors, amb voluntat educativa i no real.

La plataforma l'ofereix el programa SEFED, a més de la interacció amb altres escoles en l'àmbit nacional i internacional que ofereixen els seus serveis i productes, tot de forma simulada. A la Salle, per tirar aquest projecte endavant es va comptar amb el suport de la Fundació La Caixa, que va cedir tot el mobiliari de l’Aula Empresa. També Fustes Grau apadrina el negoci i cada any dona suport amb formació comercial i la visita a les instal·lacions. Finalment, Digicom cedeix el programa de gestió de forma gratuïta, tot i que ara es treballa amb Eurowin.