El conseller delegat de Porsche, Oliver Blume, i el responsable de finances de Porsche, Luttz Mesche, junt al Porsche Carrera 4S Cabriolet.         (Foto: Porsche)
Empresa

Porsche va tancar el 2018 amb rècords en benefici operatiu, ingressos i lliuraments

Els ingressos per vendes van augmentar un 10%

Porsche va tancar 2018 amb rècords en benefici operatiu, ingressos per vendes, lliuraments als clients i empleats. Segons ha destacat en una nota, el benefici operatiu va créixer al voltant d'un 4% en comparació amb l'any anterior i va arribar als 4.300 milions d'euros. Els ingressos de Porsche per vendes el 2018 van augmentar el 10%, fins als 25.800 milions d'euros, i el marge sobre vendes va ser del 16,6%. La marca alemanya, propietat del Grup Volkswagen, va lliurar 256.255 vehicles a clients el 2018, el que va representar un 4% més sobre l'exercici previ. Una altra dada que ha facilitat és que la plantilla va créixer al voltant d'un 9%, fins a 32.325 empleats.

Pel que fa a 2019, la previsió de Porsche és créixer en lliuraments, tot i el repte que suposa el canvi al nou cicle de proves WLTP i els filtres de partícules de gasolina, i la desaparició de les versions dièsel en la gamma. Porsche també preveu un lleuger increment en els ingressos per vendes el 2019 gràcies al fet que la nova generació del 911 estarà implantada en tots els mercats mundials, al fet que hi haurà més versions dels 718 i Cayenne i es llançarà el Taycan elèctric. Tot i les inversions en electrificació, en transformació digital i en l'expansió i renovació d'algunes plantes, la companyia ha assegurat que vol garantir el seu objectiu d'arribar a un marge operatiu sobre les vendes del 15%.