La cervesa torrada andorrana &AND Beer. (Foto: &AND Beer)
Empresa

La cervesa torrada &AND Beer, premiada en el concurs del Barcelona Beer Festival

La marca andorrana compleix un any i s’obre al mercat internacional

La cervesa torrada andorrana &AND Beer, produïda amb aigua d’Andorra, ha estat reconeguda com la segona millor cervesa en la categoria 'English Strong Ale-Old Ale' al Barcelona Beer Challenge. El concurs, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la Farga de l’Hospitalet en el marc del Barcelona Beer Festival, ha comptat amb la participació de 218 cerveseries que han presentat a concurs 1.112 cerveses procedents de 22 països.

El jove gastrònom i emprenedor andorrà, Ivan Garcia Adelantado, ha valorat molt positivament aquesta distinció: “És un reconeixement internacional a la feina de qualitat realitzada al llarg d’un primer any d’activitat intensa i confirma l’excel·lent acceptació d’&AND Beer en el mercat”. El concurs Barcelona Beer Challenge neix sota el paraigua organitzatiu del Barcelona Beer Festival, principal esdeveniment del sector de l’estat espanyol i un dels principals del sud d’Europa, que atreu prop de 33.000 visitants en un cap de setmana, i on es troben les millors cerveseres artesanes de l’àmbit mundial.

El certamen, que compta amb 52 jutges amb formació, titulació i capacitació específica, ha reconegut les cerveses que compleixen amb els estàndards de qualitat més elevats i ha atorgat uns premis que certifiquen i difonen internacionalment el producte. En aquest sentit, Cerveses Pirata, de Barcelona, s’ha endut el premi a la millor cervesa del 2019 i la Cervesera Península, de Madrid, el guardó a la millor cervesa novell.

Per a la cervesa &AND Beer, que tot just compleix un any al mercat andorrà, aquest reconeixement internacional a la qualitat del treball és l’empenta per obrir-se a nous mercats. Així ho confirma Ivan Garcia: “Aquest premi constitueix la nostra millor targeta de visita per fer l’entrada al mercat català, un projecte que hem posat en marxa fa tan sols uns pocs dies.”

La comercialització d’&AND Beer, més enllà de les fronteres del Principat, acompleix avui l’eslògan de la cervesa produïda al Principat,  'From Andorra to the world'. &AND és un projecte empresarial andorrà de caràcter familiar amb un producte dirigit a un públic ampli, pensat per a aquelles persones que gaudeixen d’una cervesa que equilibra sabors, aromes i amargors, però i també per aquell públic gourmet, exigent en el moment de gaudir d’un bon menjar.

Cerveses &AND surt al mercat andorrà el mes de març de 2018 i està present en 150 establiments del Principat. L’objectiu a curt i mitjà termini és fer arribar els productes fora d’Andorra per posicionar el país i les cerveses &AND com a referent d’una cervesa internacional d’altíssima qualitat. El primer pas vindrà marcat pel mercat català, fita inicial dins d’un objectiu més ambiciós que contempla les principals ciutats d’Espanya.