Concessionari Infiniti a Andorra. (Foto: Infiniti)
Empresa

Infiniti, la marca de luxe de Nissan, abandona el mercat europeu

Té un concessionari a Andorra la Vella

Infiniti, la divisió de luxe de Nissan, deixa el mercat europeu. Després d’haver intentat fer-se un lloc en les preferències dels compradors del Vell Continent amb no massa encert durant el darrer quart de segle els japonesos han anunciat la seva intenció de deixar de vendre cotxes en el mercat europeu el 2020. I és que la marca asiàtica centrarà els seus esforços comercials als Estats Units i a la Xina, on Infiniti és una marca molt forta i reconeguda, capaç de competir en igualtat de condicions amb les marques ‘premium’ alemanyes com BMW, Mercedes o Audi, entre d'altres.

Així consta en el pla de reestructuració de la companyia. La decisió afecta a Espanya el Grupo Bergé Automoción, que gestiona la marca i compta amb una vintena de concessionaris. L'anunci ha causat certa sorpresa al sector, ja que l'arribada en els últims anys dels models Q30 i SUV QX30 havien tingut bona acollida en el mercat espanyol i andorrà. A més, al gener i febrer de 2019 Infiniti ha augmentat les matriculacions un 25 per cent respecte al mateix període de l'any anterior.

El pla de reestructuració anunciat des del Japó inclou que Infiniti electrificarà el seu catàleg de vehicles a partir de 2021 i deixarà de fer vehicles dièsel. La divisió de luxe de Nissan té tres concessionaris a Catalunya (Barcelona, Girona i Sant Quirze del Vallès), dos al País Valencià (València i Alacant), un més a Palma i un a Andorra (Becier), centres tots ells que hauran de reorientar la seva oferta comercial davant la decisió de la marca japonesa, ja que cap d'ells comparteix espai amb els productes de Nissan, la matriu d'Infiniti.

La marca va tancar l'any 2017 amb un rècord de vendes a Andorra i a Espanya de 1.859 unitats, cosa que suposa un creixement del 52% respecte a l'any anterior. Aquests resultats, que superen per primera vegada la barrera dels 1.500 vehicles venuts en un any a Andorra i a l'estat espanyol, van ser fruit de la "gran acceptació" de tots els vehicles de la seva gamma i, sobretot, de l'Infiniti Q60 presentat a principis del 2017, i del Q50.