Els responsables de Signum amb el premi.     (Foto: Signum)
Empresa

Signum guanya una medalla d'or a la Barcelona Beer Challenge

La cerveseria artesanal d'Encamp triomfa a la categoria de 'Belgian Dark Strong Ale'

La cerveseria artesanal Signum d'Encamp ha estat premiada amb la medalla d'or a la Barcelona Beer Challenge en la categoria de 'Belgian Dark Strong Ale' en un concurs que ha comptat amb la participació de 218 cerveseres i un total de 1.112 cerveses diferents d'entre 22 països d'arreu del món. La Barcelona Beer Challenge s'inclou en el Barcelona Beer Festival (BBF) que ha arribat a la vuitena edició en el recinte de la Farga a l'Hospitalet amb l'assistència rècord de 35.000 persones.

El triomf a la categoria absoluta ha estat per la cervesera La Pirata, de Súria (Bages), que s'ha endut tres medalles d'or per les millors canyes artesanes, 'Sansa' (American Amber Ale), 'Hard Decision' (Rusian Imperial Stout) i 'Nadala' (Winter Seasonal Beer), a més d'una medalla de bronze per 'Súria' (Blonde Ale). Les votacions s'han fet mitjançant un jurat internacional homologat amb titulació 'Beer Judge Certification Program' (BJCP), format per una cinquantena de membres.

El Barcelona Beer Challenge, reconegut com el concurs de cervesa artesana de qualitat més important del sud d'Europa, ha distingit les millors cerveses artesanes (Or, Plata i Bronze) en 69 categories i ha concedit el premi a la Millor Cervesera 2019, guanyat per La Pirata, seguida dels locals italians de Piccolo Birrificio Clandestino i Bionoc, que han quedat empatats en segona posició. Finalment, Guineu Cervesa Artesana ha quedat tercer.

També s'ha atorgat el premi a la Millor Cervesera Novell 2019, que s'ha endut Península, situada a Alcobendas (Madrid). La Pirata va néixer l'any 2004, quan els seus fundadors van començar a fer cervesa a la cuina de casa seva per a amics i familiars. Vuit anys més tard, el 2012, La Pirata va produir el seu primer lot de 500 litres de Viakrucis a la Ia Fira del Poblenou. Després de tres anys fabricant en altres locals, el 2015 van inaugurar les seves pròpies instal·lacions a Súria.