Seu central de MoraBanc, a Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

MoraBanc incorpora l’accés amb empremta digital per als dispositius Android

Ja va ser el primer banc andorrà en introduir el Touch ID i el Face ID en la seva banca mòbil per a dispositius iOS

Andorra la Vella.- MoraBanc acaba d’incorporar a les seves aplicacions de banca mòbil l’accés amb l’empremta digital. Només cal que el telèfon mòbil amb sistema operatiu Android disposi de lector d’empremta digital i independentment de la marca del dispositiu. D’aquesta forma, l’usuari pot accedir de forma ràpida i segura a la seva aplicació sense haver d’introduir cada vegada altres dades d’accés com ara l’usuari i la contrasenya.

El servei ja és accessible i per fer-lo servir cal descarregar-se la darrera versió de 'MoraBanc App' per a Android a Google Play. Per activar aquesta funcionalitat, només cal completar un senzill procés de registre la primera vegada que es faci servir el sistema i associar les dades d’identificació del client amb l’empremta digital o el patró. Després, un cop ja configurat al telèfon, queda vinculada a l’aplicació de MoraBanc. Un cop reconegut i identificat, l’usuari accedeix a la seva banca digital i pot fer qualsevol de les operatives habituals, amb la possibilitat de signar també amb l’empremta o el patró.

Aquest nou mètode d’identificació s’afegeix a la identificació per empremta digital (TouchID) i per identificació facial (FaceID) que ja estaven disponibles per als dispositius iOS habilitats, ampliant així les opcions de tecnologies biomètriques que l’entitat posa a disposició dels seus clients per garantir la seguretat de les dades bancàries.

Des de la posada en marxa de MoraBanc Digital, MoraBanc s’ha posicionat com el banc referent en aquest camp a Andorra amb la renovació de la seva web pública, la banca en línia i les aplicacions mòbils. Amb actualitzacions constants, MoraBanc Digital ha augmentat les operatives que es poden fer en línia amb un servei àgil, fàcil i intuïtiu per a banca de particulars, negocis i inversors. Disposa també d’una plataforma de gestió d’inversions de darrera generació i un 'broker' accessible tant des de la Banca Online com des de les apps.

Recentment, MoraBanc ha rebut dos premis internacionals relacionats amb la seva digitalització. La publicació World Finance ha guardonat el banc com el millor banc digital d’Andorra, i la seva app com la millor aplicació bancària d’Andorra el 2018, premis que l’entitat rep per segon any consecutiu.