Volvo instal·larà càmeres i sensors que detectaran si el conductor del vehicle està borratxo o drogat. (Foto: Volvo)
Empresa

Els Volvo detectaran si el conductor ha begut o s'ha drogat abans de posar-se al volant

Instal·larà càmeres i sensors per reduir riscos

En un intent per reduir riscos, Volvo instal·larà càmeres i sensors que detectaran si el conductor del vehicle està borratxo o drogat. La funció serà incorporada pels automòbils Volvo en els primers anys de la pròxima dècada, tot i que el fabricant suec de automotors –que va ser adquirit per la xinesa Zhejiang Geely el 2017– encara no va especificar quantes càmeres i sensors tindran ni on estaran ubicats.

En el cas de detectar que els ulls del conductor es tanquen o s'allunyen de la carretera per llargs períodes de temps, els automòbils Volvo nous limitaran la velocitat o s'estacionaran automàticament. Altres sensors mesuraran si el conductor no pren el volant per massa temps, zigzagueja o canvia de carril, o reacciona lentament davant les maniobres d'altres conductors. Si el conductor no respon a les advertències, el servei d'assistència de Volvo li parlarà directament. "En aquest cas, les càmeres monitorejaran el comportament que pot portar a lesions greus o la mort", ha explicat Henrik Green, vicepresident sènior de recerca i desenvolupament de Volvo Cars, en un comunicat.

Segons va publicar el diari britànic The Guardian, Volvo va evitar respondre davant la consulta sobre si la policia serà avisada davant el trencament de la llei. L'empresa va dir que busca "començar una conversa sobre si els fabricants de cotxes tenen el dret o potser fins i tot l'obligació d'instal·lar tecnologia en les actuacions que canviï el comportament dels conductors".

El monitoratge se sumarà a altres mesures que Volvo ha pres per contribuir a la seguretat viària. La companyia sueca va ser la que va inventar el cinturó de seguretat de tres punts el 1959. I aquest mateix mes va anunciar que també el 2020 començarà a limitar la velocitat a 180 quilòmetres per hora. A més, els Volvo també donaran la possibilitat que els propietaris dels vehicles limitin la velocitat quan els presten a altres persones. Amb aquestes mesures, aspiren a erradicar els accidents amb unitats fabricades per aquesta companyia l'any vinent.

Conduir en estat d'embriaguesa és unes de les principals causes d'accidents vials a tot el món, cosa que causa milers de morts, lesions greus moltes vegades incapacitants i quantioses pèrdues materials.