Seu central d'Andbank Espanya. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Andbank completa la gamma de gestió Best amb dos fons assessorats per BlackRock i M&G

Al final de l'any passat aquest servei comptava amb un volum de patrimoni de 207 milions d'euros

Andbank Espanya ha anunciat el llançament del Best BlackRock i el Best M & G, dos nous fons registrats a Luxemburg que se sumen a la gamma de solucions d'inversió Gestió Best de l'entitat, formada fins ara per fons assessorats per Carmignac, JP Morgan i Morgan Stanley. El Best BlackRock i Best M & G estan formats per fons pertanyents a les entitats que els assessoren, que són seleccionats directament per l'equip de cadascuna de les empreses. Per a això, es basen en la seva visió de mercat i en el seu àmbit d'especialització, de manera que posen el millor de cada firma al servei dels clients d'Andbank.

La gamma Gestió Best, que a tancament de 2018 comptava amb un volum de patrimoni de 207 milions d'euros, és un esquema d'inversió exclusiu d'Andbank que permet als inversors la possibilitat d'accedir a la millor gestió de les firmes internacionals més reconegudes. Els cinc productes que la componen, que s'integren en el fons de dret luxemburguès Sigma Investment House FCP, poden contractar-se a través de les plataformes d'Andbank / Inversis i Allfunds.

"Gestió Best reflecteix la nostra confiança en el gran recorregut que té l'arquitectura oberta de gestió en la indústria de banca privada. Amb el llançament de Best M & G i Best BlackRock vam completar una gamma única al mercat espanyol que dona accés exclusiu a l''expertise' de la major gestora de fons del món, BlackRock, i a la reeixida estratègia d'inversió basada en les finances conductuals de M&G, àrea en la que compta amb gairebé vint anys d'experiència", comenta Eduardo Martín, responsable de producte d'Andbank Espanya.

El servei Gestió Best va néixer el 2013 amb l'ambició d'introduir al mercat espanyol l'arquitectura oberta, un model diferencial que posa a l'abast del client productes exclusius assessorats per les millors firmes internacionals de gestió de fons. El fons Best M & G proporciona un alt nivell de diversificació i flexibilitat i està compost per alguns dels millors fons de la signatura. Dirigit per l'equip de Juan Nevado, el seu enfocament està basat en les finances conductuals, que pretenen identificar si els moviments que es produeixen en les valoracions dels actius estan justificats per fonamentals econòmics o si bé estan guiats per les emocions (episodis).

Segons Ignacio Rodríguez Añino, responsable de M&G a Espanya, Portugal i Latam, "aquesta estratègia de gestió activa basada en les finances conductuals, que tan bons resultats ha obtingut en altres fons de M&G, posa a disposició dels clients d'Andbank les millors pràctiques i visió de l'equip de multi-actius de la firma".

A més de fons d'inversió de gestió activa, el fons Best BlackRock podrà incloure productes indexats de iShares, de manera que també ofereix la possibilitat d'aprofitar l'experiència i els coneixements en gestió indexada de la gestora nord-americana. Els dos fons que s'incorporen a la gamma fins ara disponible permetran als clients ampliar el seu univers de diversificació. De fet, des que es van llançar els primers productes, s'ha vist que els inversors han reconegut la bona gestió de les diferents entitats reassignant el seu capital als productes Best que millor sabien llegir el mercat en cada circumstància, de manera que el patrimoni gestionat per cadascuna de les estratègies ha anat fluctuant en funció dels resultats obtinguts.

La gamma 360 de fons d'inversió d'Andbank basada 100% en un esquema d'arquitectura oberta –Gestió Multiperfil, Gestió Best i Gestió Value– ha augmentat un 230% el volum de patrimoni sota gestió en els últims quatre anys, fins a arribar als 660 milions d'euros (dades a 15 de març de al 2019). Sigma Investment House (fons de dret luxemburguès) és la plataforma global d'inversió del grup Andbank que ofereix diverses estratègies i solucions de gestió a inversors de tot el món, independentment d'on estiguin custodiats.

En l'actualitat, Sigma Investment House FCP està compost per diverses gammes de fons que donen resposta a tots els estils i perfils d'inversió: Gamma Best, Gamma Multiperfil, Gamma Multi Actius, Gamma Tradicional i la Gamma Alternatius. Citibank és l'entitat responsable de la dipositària i administració dels fons que componen Sigma Investment House FCP.