Google+ tanca definitivament aquest dimarts 2 d'abril. (Foto: Google)
Sector financer

La xarxa social Google+ tanca definitivament

Implicarà la desaparició de tots els continguts, publicacions, fotos i cercles de contactes creades

El gegant d’internet Google tanca aquest dimarts definitivament Google+, la xarxa social que va crear com a resposta a Facebook l’any 2011 i que mai va aconseguir consolidar-se com una opció entre els possibles usuaris. A finals del 2018, el cercador ja va anunciar la seva intenció de prescindir d’aquest servei a partir de l’agost del 2019, però finalment va avançar la data arran d’un error de seguretat que va deixar al descobert la informació privada de 52,5 milions d’internautes el novembre passat.

En aquella ocasió, van quedar exposades a desenvolupadors les dades personals dels usuaris, entre les quals s’incloïen el nom, l’adreça de correu, l’edat, l’ocupació, el gènere, les habilitats, la data de naixement i la llista completa dels seus contactes amb els seus respectius noms i correus electrònics. Les dades van ser públiques durant sis dies, des del 7 de novembre, data en què Google va llançar una actualització del 'software' responsable de l’error, fins al dia 13 del mateix mes, quan l’empresa va solucionar el problema. La companyia va assegurar llavors que no tenia constància de cap mena de robatori d’informació per part de tercers.

El tancament de Google+ implicarà la desaparició de tots els continguts, publicacions, fotos i cercles de contactes que hàgim creat i compartit en aquesta xarxa. No es suprimiran les fotos i els vídeos dels que hàgim creat una còpia de seguretat a Google Fotos. També els esdeveniments creats a Google+ es suprimiran de Google Calendar, i ja no es mostraran els aniversaris de les persones que formaven part dels nostres cercles de Google+.