Els representants de les associacions amb directius de Vall Banc. (Foto: Vall Banc)
Sector financer

El fons socialment responsable de Vall Banc reparteix 10.000 euros a quatre associacions

S’afavoreixen projectes socials, mediambientals i d’energies renovables

Escaldes-Engordany.- Vall Banc ha fet balanç del primer any de vida del Conscience & Return, el fons d’Impact Investment de l’entitat. En aquests primers dotze mesos, aquesta solució d’inversió ha permès oferir rendibilitat als clients i, a més, ha aportat 10.000 euros a les associacions andorranes que hi participen: Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (Amida), l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida) i l’Associació de Diabètics d’Andorra (ADBA).

Aquest fons solidari segueix els criteris d’inversió socialment responsables en la selecció d’inversions. En concret, s’afavoreixen projectes socials, mediambientals i d’energies renovables. Addicionalment, Vall Banc manté el compromís de cedir part de la comissió de gestió d’aquest fons a les entitats col·laboradores.

El director general de negoci, Gerard Albà, ha valorat positivament el compromís de Vall Banc amb les associacions i ha mostrat satisfacció per ajudar-les a complir els seus projectes pel present i el futur. Albà ha explicat que “amb un sol gest, els inversors col·laboren en una doble acció solidària. Un fons responsable i una implicació que acabarà essent social”. També ha recordat que Vall Banc segueix els principis de PRI ('Principles for Responsible Investment'), una tendència i una demanda forta dels inversors.

Amb el nou servei de Vall Banc Wealth “estem preparats per donar-los resposta: gràcies a Aladdin i aquest fons, tenim la capacitat de crear carteres que compleixen totalment amb els criteris PRI. Crear un servei de 'Wealth' també ens permet tenir la capacitat de complir amb els criteris PRI i seguir mantenint el compromís a llarg termini amb Andorra sense renunciar a la rendibilitat”, ha indicat el director general de negoci.