Un dels tallers organitzats al IX Fòrum Estudiants-Empresa. (Foto: T. N.)
Els joves tenen l'oportunitat de conèixer les professions amb més sortida professional. (Foto: T. N.)
Els joves tenen l'oportunitat de conèixer les professions amb més sortida professional. (Foto: T. N.)
Innovació

Centenars de joves participen en el IX Fòrum Estudiants-Empresa

Ha aplegat una quarentena d'expositors

Andorra la Vella.- Centenars d'alumnes de primer de batxillerat dels tres sistemes educatius han participat en el Fòrum Estudiants-Empresa, que en la seva novena edició ha aplegat una quarantena d'expositors a la sala Àgora del comú d'Andorra la Vella. Enguany amb xerrades, tallers i ponents amb propostes de màxim interès destinades als alumnes, també pot significar la porta d'accés a un lloc de feina perquè, tal com ha explicat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, "molts que s'interessen per fer pràctiques a l'estiu o fins i tot per treballar en època de vacances escolars".

El fòrum segueix amb l'objectiu inicial amb què es va crear, és a dir, donar-los a conèixer les diferents opcions que poden seguir a l'hora de formar-se i d'entrar al mercat laboral, fomentant l'ocupació d'aquest grup de població. També és una oportunitat per a les empreses, que poden conèixer cara a cara el futur talent andorrà que busques per a les seves plantilles. Però no tot és treballar, una part dels expositors estan dedicats a l'oferta formativa, com la Universitat d'Andorra o l'Escola d'Especialistes d'Andorra Àngel Plana.

Com a part del programa educatiu, els alumnes del diploma d'Ensenyament Professional en secretariat multilingüe han pogut conèixer de primera mà com s'organitza un esdeveniment d'aquestes característiques. "Trobem formadors a l'entrada i per tot el recinte", ha afirmat Gelabert, que "informen els joves del que poden trobar o de la situació dels estands".