Banc Sabadell ha presentat una hipoteca a un tipus fix de l'1,9%. (Foto: Banc Sabadell)
Sector financer

Banc Sabadell desafia la competència amb una hipoteca sense despeses i amb el tipus fix en l'1,9%

És el més baix del mercat espanyol, que gira al voltant del 2,5% per un termini de 25 anys

Banc Sabadell desafia la competència amb un nou moviment en el preu de les seves hipoteques a tipus fix, l'interès del qual s'ha establert en l'1,9%, el més baix del mercat espanyol, i l'assumpció de totes les despeses relacionades amb la contractació d'aquest préstec, avançant-se a les normes establertes per la nova llei hipotecària que entrarà en vigor el proper 16 de juny. D'aquesta manera, l'entitat que presideix Josep Oliu ha fixat l'interès en l'1,9% durant tota la vida de la hipoteca, la qual cosa rebaixa el tipus mitjà dels préstecs a interès fix a Espanya, que ronda el 2,5% per a un termini de 25 anys.

A més de convertir-se en la hipoteca a tipus fix més barata del mercat, Sabadell s'adapta a la nova normativa, que obliga la banca a assumir totes les despeses hipotecàries, com les de registre de la propietat, de notaria i de gestoria. L'únic que anirà a càrrec del client és la de la taxació de l'habitatge. A principis d'aquest mes d'abril, els principals bancs espanyols mantenien les hipoteques a tipus fix a un màxim de 30 anys per sobre del 2,2%: OpenBank, Bankinter i Kutxabank el situaven en el 2,2%; Bankia en el 2,25%; Ibercaja en el 2,30%; Abanca en el 2,45%; i Santander i BBVA en el 2,55%.

Aquest tipus d'hipoteques són les que predominen en el mercat espanyol, en detriment de les de tipus variable basades en l'euríbor. En aquest sentit, encara que el Banc Central Europeu (BCE) ha ajornat fins el 2020 l'augment del preu del diner –actualment en negatiu–, molts clients temen l'arribada del canvi, per la qual cosa les entitats estan promocionant aquests préstecs en què el cost real es coneix des del primer moment.