La taula presidencial amb el cap de Govern, Toni Martí; el president de l'EFA, Francesc Mora, i la subsíndica general, Mònica Bonell. (Foto: M. M.)
El notari Isidre Bartumeu, durant la compareixença. (Foto: M. M.)
La celebració de la 18a assemblea general de l'EFA. (Foto: M. M.)
Empresa

L'EFA celebra els 600 anys del Consell de la Terra i defensa els coprínceps

Mora demana al futur govern que se'ls tingui en compte a l'hora de prendre decisions per construir el país "entre tots"

Canillo.- La celebració de la 18a assemblea general de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha servit per commemorar el 600 aniversari del Consell de la Terra i posar en valor les institucions del país com a “garants de la independència d'Andorra”. Així ho ha apuntat el president de l'entitat, Francesc Mora, un cop s'ha acabat l'assemblea. La commemoració, que s'ha dut a terme amb un dinar a l'Hotel Sport Village, ha comptat amb la conferència del notari Isidre Bartumeu que ha intentat apropar la figura dels coprínceps i el seu paper en la defensa de la sobirania del país quan s'ha vist amenaçada per tercers.

“És fonamental l'orde constitucional amb la figura dels coprínceps com a garants històrics des de fa deu segles de la sobirania i la independència d'Andorra”, ha assegurat Mora. Més enllà de l'acte, que ha comptat amb la presència del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives; el cap de Govern en funcions, Toni Martí; i la subsíndica Mònica Bonell, Mora ha volgut d'estacar el bon estat de salut de l'EFA i ha assenyalat el fet que a Andorra no hi ha la problemàtica del canvi generacional en l'empresa perquè els hereus agafen les regnes de l'empresa i aquesta persisteix.

Quan a la situació política després de les eleccions i, sense entrar en valoracions, Mora ha ofert la plena disponibilitat de l'EFA i tots els associats per establir una “bona interlocució” amb el futur govern per parlar dels aspectes que “afecten l'economia del país”. També ha demanat que se'ls “tingui en compte” alhora de formular qualsevol proposta que pugui tenir impacte sobre el sector, a la vegada que s'ha mostrat obert a “la col·laboració i a construir junts” el país.