Entrega del premi al Gran Animal Campió Jove del concurs a la ramaderia Vallnova-Espanholet. (Foto: BRUNA DELS PIRINEUS)
Innovació

Una explotació de la Val d’Aran s’emporta fins a set guardons al 15è Concurs de raça bruna dels Pirineus

Vallnova-Espanholet ha estat la gran triomfadora al certamen de Vic

L’explotació de la Val d'Aran i el Berguedà, Vallnova-Espanholet, ha obtingut el segon premi en la categoria de terçona amb vedell, el primer i el segon premi en la categoria de brava (octubre 2016-juny 2017), i ha fet un ple en la categoria de vedella (gener-març 2018) al 15è Concurs nacional de raça bruna dels Pirineus a Vic. També ha resultat premiada en la categoria de vedella (abril-juny 2018) i s'ha emportat el premi Gran Animal Campió Jove.

Mentrestant, el Pallars Sobirà a més d’obtenir el tercer premi en la categoria de toros (Casa Coix), s'ha imposat també en la categoria de vaca amb el primer i el tercer premi (Casa Beta i Casa Coix). El Pallars Jussà, per la seva banda, s'han endut el primer premi en la categoria de vaca amb vedell (Casa Fransi) i el primer en la categoria de toros (Casa Mestrepere), amb un animal molt ben valorat pel jutge del concurs. La Cerdanya ha sumatr dos premis; el segon en la categoria de toros (Cal Duc) i el tercer en la de brava (Can Margall).

Per la seva banda, el Ripollès també ha obtingut una bona dosi de premis: el primer i el tercer en la categoria de terçona amb vedell, i el segon en la categoria vedella (abril-juny 2018); el de Gran Campió del Concurs l'ha obtingut Mas Pinós, mentre que Cal Tubau s'han endut el tercer premi de la categoria de vedella (abril-juny 2018).

Finalment, des del Berguedà, Casa Barbats ha guanyat el segon premi en la categoria de vaca i el segon i tercer premis en la de vaca amb vedell. Cal Font, gran triomfadora de l'edició anterior del concurs, enguany ha obtingut el primer i el segon premi en la categoria de vedella (octubre-desembre 2017).