Divendres 26 d'abril de 2024
|
01:41 H
La presidenta del Banco Santander, Ana Botín.
La presidenta del Banco Santander, Ana Botín. (Foto: EFE)
Sector financer

Banco Santander i Crédit Agricole acorden integrar les seves operacions de custòdia de valors

Madrid

Banco Santander i Crédit Agricole han anunciat aquest dimecres un acord per integrar les seves operacions de dipòsit, custòdia de valors i altres serveis vinculats a través d'una nova entitat, segons ha informat el banc espanyol a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola. Aquesta entitat integrarà els negocis de CACEIS, propietat de Crédit Agricole, i d'Espanya, el Brasil, Mèxic i Colòmbia de Santander Securities Services (S3), que és la unitat per a aquests negocis del Grup Santander. Segons assenyalen en un comunicat conjunt les dues entitats, l'operació suposarà la creació "d'un autèntic competidor global amb unes millors perspectives de creixement".

El Banco Santander contribueix a CACEIS amb el 100% d'S3 a Espanya i el 49,99% de les operacions d'S3 a Llatinamèrica. Crédit Agricole SA i Santander disposaran del 69,5% i el 30,5% del capital de la nova CACEIS, respectivament. L'activitat d'S3 a Llatinoamèrica estarà controlada conjuntament per l'entitat resultant i el Banc Santander. La nova societat comptarà amb els equips actuals, és a dir, amb l'actual conseller delegat de CACEIS, Jean-François Abadie, en el mateix càrrec en l'entitat resultant, i Carles Rodríguez de Robles Arienza, actual director general d'SA, com a màxim responsable del negoci a Espanya i Llatinoamèrica.

La signatura de l'acord resta pendent ara a la consulta prèvia als comitès d'empresa i la transacció a les condicions de tancament i a les aprovacions reguladores pertinents. Per això, es preveu culminar l'operació a finals del 2019. Les entitats no esperen cap impacte material en el capital ni en el benefici per acció de les dues empreses, segons Crédite Agricole i Banco Santander.

Notícies relacionades