Divendres 26 d'abril de 2024
|
22:46 H
Cartells de fora de servei en una gasolinera de Lisboa durant la vaga de transportistes que afecta des de dilluns el país.
Cartells de fora de servei en una gasolinera de Lisboa durant la vaga de transportistes que afecta des de dilluns el país. (Foto: EFE / TIAGO PETINGA)
Internacional

Una vaga de transportistes deixa els aeroports i les benzineres de Portugal sense combustible

Lisboa

Els aeroports de Lisboa i Faro han esgotat les seves reserves de gasolina, moltes gasolineres estan tancades, d'altres tenen unes cues quilomètriques i la xarxa de transports públics està al límit, fins i tot la indústria alimentària. Aquestes són algunes de les conseqüències de la vaga de transportistes de materials perillosos que està vivint Portugal i que ha provocat una crisi sense precedents arreu del país.

El govern s'ha vist obligat a declarar una "crisi energètica" i a intervenir aplicant mesures d'emergència que garanteixin els serveis mínims. La prioritat per a l'executiu és garantir el subministrament de combustible per a ambulàncies, aeroports, camions de bombers i altres serveis crítics quan es compleixen tres dies d'ençà que va començar la vaga que ha evidenciat el poder que té el sector.

Notícies relacionades