Dos vehicles del servei de 'car sharing'. (Foto: Seat)
Empresa

Seat posa en marxa una prova pilot de 'car sharing'

S'allargarà sis mesos i si els resultats són positius a Madrid es podria estendre a altres ciutats com Barcelona

La companyia automobilística Seat ha posat en marxa una prova pilot de 'car sharing' a Madrid, un servei que estarà disponible per a clients de la marca i al públic en general amb un cost de 2 euros per hora, incloent-hi el combustible i l'assegurança, més un preu variable per a quilòmetre. Els vehicles estan disponibles al concessionari Castellana Motor mitjançant la tecnologia Respiro, una plataforma que la marca va adquirir el 2018 i que gestiona XMBA. La prova pilot s'allargarà sis mesos i si els resultats són satisfactoris s'estendria a altres ciutats de l'Estat, com per exemple Barcelona, segons han explicat fonts de Seat. El servei seria ofert pels concessionaris de la marca.

Seat utilitza els models Ibiza TGI, l'híbrid de gas natural de la marca. En tractar-se d'un model ECO, els usuaris podran accedir lliurement a la zona de baixes emissions de Madrid Central, podran circular i estacionar durant protocols d'anticontaminació o obtenir una reducció del 50% dels aparcaments regulats, entre d'altres.

Amb aquesta prova pilot, Seat ha explicat que també vol acostar-se a conductors que no disposen de cotxe privat. "La possibilitat d'oferir Respiro a través dels concessionaris de Seat ens permetrà acostar als nostres clients noves formes de mobilitat com el 'car sharing' així com fer participis els nostres concessionaris del procés de transformació de mobilitat".