Retencions a l'entrada del Pas de la Casa. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'entrada de vehicles augmenta un 3,5% el mes de març

Els procedents de França pugen un 18,5% però disminueixen els espanyols

Andorra la Vella.- El mes de març han entrat al país 358.568 vehicles, fet que suposa una variació percentual positiva respecte del mes de març de l’any anterior del 3,5%, creixement que seria del 2,1% si s’exclouen els dies que els accessos amb França van estar tancats. El total de turismes presenta un increment del 3,6%, i el de vehicles pesants una disminució del 0,2%.

Els turismes provinents d’Espanya van registrar variació percentual negativa del 3%, i els de França van créixer un 18,5%. Pel que fa als vehicles pesants, hi va haver una variació percentual negativa del 2,5% per la frontera hispanoandorrana i una de positiva del 12,6% per la francoandorrana.

Si s’agafen les xifres dels darrers dotze mesos, el nombre de vehicles que han entrat al país aquest període ha estat de 4.289.105, fet que representa un 0,3% més respecte al mateix període anterior, quan ho van fer 4.276.630. Els vehicles que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han disminuït en 100.189 unitats, una variació negativa del 3,5%, i els que han entrat per la francoandorrana han augmentat un 8,2%.

Pel que fa a les dades ajustades, les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència estable en els darrers tres mesos, i en aquest mes de març es manté en un 0%. Les variacions mensuals de l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana mostren una tendència a l’alça en els darrers cinc mesos, situant-se en un 0,3%. Pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten una tendència a la baixa en els darrers tres mesos, tot i que positiva, situant-se en un 0,5%. Les dades han estat facilitades pel departament d'Estadística del Govern.