El president de Banc Sabadell, Josep Oliu. (Foto: EFE/ Andreu Dalmau)
Sector financer

El Banc Sabadell guanya 258,3 milions d'euros en el primer trimestre de l'any

El grup reforça la posició de capital amb la venda del 80% de Solvia

El Banc Sabadell (BS) ha tancat el primer trimestre de l'any amb un benefici net atribuït de 258,3 milions d'euros, segons ha informat aquest divendres l'entitat a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV). La xifra és un 0,4% més baixa en comparació interanual, però confirma la recuperació del benefici recurrent de l'entitat. Banc Sabadell, a més, ha reforçat durant aquest últim trimestre la seva posició de capital, a través de la venda del 80% de Solvia, valorada en 300 milions d'euros i que el grup espera que generi una plusvàlua de 138 milions d'euros.

En els primers tres mesos d'aquest 2019, el Sabadell també ha reduït la ràtio de morositat, que ara se situa en el 4,1%. Així, el saldo d'actius problemàtics arriba als 8.186 milions d'euros.

D'altra banda, el total de costos el primer trimestre va ser de 777 milions d'euros, un 3,6% menys, principalment per la millora amb TSB, per sota dels 840 del mateix període de l'any anterior. Els costos recurrents i amortitzacions es van situar en els 748,6 milions d'euros, una reducció interanual de l'1,9%. Pel que fa al marge d'interessos, ha caigut un 1,2% interanual fins als 901 milions d'euros, però el BS confia en tancar l'any amb un augment d'entre l'1% i el 2%. Sí que han crescut, un 9% interanual, les comissions netes, arribant als 342,7 milions d'euros.

Els recursos de clients en balanç suposen 139.986 milions d'euros i creixen un 5% interanual, i 1,9% intertrimestral. Els saldos a compte a la vista ascendeixen a 110.286 milions d'euros, un 8,3% interanual i 2,4% intertrimestral. Els dipòsits a termini són per valor de 29.131 milions d'euros, el que suposa una caiguda del 3,1% i un 1,5% per sobre del trimestre anterior. El total de recursos de clients fora de balanç ascendeix a 43.655 milions d'euros, un 5,8% menys respecte al mateix període de l'any passat.

D'altra banda, els resultats del primer trimestre de 2019 mostren una millora en l'activitat de TSB, el banc del Sabadell al Regne Unit, que ha vist com creixien els seus nous préstecs hipotecaris en un 38,2% respecte al trimestre anterior fins a un volum superior als 1.500 milions de lliures esterlines. TSB, a més, ha fet una aportació positiva als comptes del grup de 7,3 milions d'euros.

Després dels problemes registrats durant l'any passat, el Banc Sabadell ha confirmat també que ha atès el 100% de les reclamacions relacionades amb la migració de la plataforma. TSB tindrà una nova consellera delegada, Debbie Crosbie a partir de l'1 de maig.