El Servei d'Ocupació. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El Govern aprova una quota general de 900 autoritzacions de treball

Aquesta xifra, com és habitual, es pot ampliar en un 30%, fins a un total de 1.170

El consell de ministres va aprovar aquest dimecres la quota general d'autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer del maig a l'octubre del 2019, que preveu 900 autoritzacions. Aquesta xifra, com és habitual, es pot ampliar en un 30%, fins a un total de 1.170 autoritzacions. El Decret del Reglament s’aprova amb el mateix nombre de places que l'any anterior, que s'ha acordat tenint en compte el consum de les quotes en els darrers anys i la conjuntura laboral actual.

Així s'ha tingut en compte que actualment al Servei d'Ocupació hi ha més ofertes de treball que demandants en recerca de feina, i que la xifra d'inscrits s’estabilitza amb una lleugera variació a la baixa respecte de l’any 2018. Així, el departament d'Immigració vol donar resposta a les necessitats dels agents productius tenint en compte la millora progressiva i constant de la situació socioeconòmica.

El Reglament aprovat té com a finalitat fer possible la contractació en totes les ocupacions professionals que requereixen de mà d'obra, però segueixen quedant excloses les ocupacions d'empleats de serveis comptables, financers i de suport a la producció i el transport, els empleats de biblioteques, serveis de correus i similars, operadors de màquines d'oficina, auxiliars administratius i taxistes i conductors d'automòbils i furgonetes, ja que encara hi ha un nombre important de demandants de feina en aquestes ocupacions.

A més, el text manté les mesures de flexibilització adoptades els darrers anys per als treballadors d'un estat que hagi signat un conveni amb Andorra, ja que no s'exigeix formació ni experiència a aquests treballadors, i es manté el fet que no caldrà haver fet ús prèviament del Servei d'Ocupació. També en la línia de la flexibilització, s’inclouen mesures per als treballadors que no són membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, pel que fa a l'experiència professional.

Finalment, la graella salarial s'ha actualitzat amb la variació de l'Índex de Preus al Consum. El nombre global d'autoritzacions fixat es reparteix entre diferents sectors i tipologies d’ocupacions.