Un camió de l'empresa Martín e Hijos. (Foto: Martín e Hijos)
Empresa

Maresa i Martín e Hijos s'uneixen en un grup logístic que facturarà 35 milions

La nova empresa compta amb una sucursal a Andorra

La corporació Marítimas Reunidas (Maresa) i la companyia especialitzada en logística integral i portuària Martín e Hijos han anunciat la seva intenció de fusionar-se en un grup logístic que facturarà uns 35 milions d'euros anuals i tindrà 30.000 metres de capacitat en els principals 'hubs' de Espanya. El nou grup, que tindrà 300 empleats, ha nomenat president a Juan José Andrés, que ha desenvolupat la seva carrera professional com a vicepresident executiu de la filial del grup Ferrovial Swissport International, especialitzada en serveis aeroportuaris, segons han assenyalat les dues corporacions en un comunicat.

A més d'aquest nomenament, el nou grup ha triat conseller delegat a Antonio Martín, que ja va ocupar el càrrec de director a l'empresa logística Martín e Hijos i compta amb experiència en la companyia Maresa, en la qual el 'holding' Somar tenia una participació minoritària i en la qual era conseller. Els accionistes d'aquest nou operador de serveis logístics seran el grup inversor Akana Logistics i el fins ara accionista únic de Martín e Hijos, el hòlding Somar.

Aquesta operació permetrà al nou grup resultant aprofitar les sinergies de la fusió per augmentar la base de clients, entrar en nous segments de negoci i estendre l'activitat a altres zones geogràfiques. Maresa, fundat el 1954, amb seu a Madrid compta amb delegacions a la capital, així com a Barcelona, ​​València, Palma de Mallorca, Màlaga, Granada, Ceuta, Melilla i Andorra. Per la seva banda, Martín e Hijos, fundada el 1945, té la seu a Las Palmas i té delegacions a Madrid, Alacant, Sevilla, València, Fuerteventura, Gran Canària, Lanzarote i Tenerife.