Acte de presentació dels nous models IQOS a Andorra el mes de febrer passat. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Philip Morris International rep l'autorització per a la venda d’IQOS als Estats Units

L’Administració d’Aliments i Medicaments aprova el sistema de tabac escalfat elèctricament

 

 

L’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) ha confirmat que IQOS, el sistema de tabac escalfat elèctricament de Philip Morris International (PMI) és apte en allò que respecta a la protecció de la salut pública i n’ha autoritzat la venda als Estats Units. La decisió de l’FDA obeeix a la seva minuciosa avaluació de les sol·licituds prèvies a la comercialització de tabac de PMI presentades prop de l’Agència el 2017. A diferència de les cigarretes, el sistema d’IQOS escalfa el tabac, però no el crema. És el primer producte de tabac escalfat elèctricament apte per a la venda als EUA, d’acord amb la llei de 2009 que faculta l’FDA per regular els productes de tabac, fins i tot mitjançant la supervisió de productes innovadors.

André Calantzopoulos, CEO de PMI, ha afirmat que “la decisió de l’FDA a l’autoritzar IQOS als EUA suposa un important pas endavant per als prop de 40 milions d’homes i dones fumadors nord-americans. Alguns deixaran de fumar, la majoria no. I per a aquests darrers, IQOS ofereix una alternativa sense fum en comparació a seguir fumant. En només dos anys, 7,3 milions de persones a tot el món han deixat les cigarretes i han canviat cap a IQOS totalment. La decisió que ha  adoptat l’FDA ofereix aquesta oportunitat als fumadors adults dels Estats Units. Tots els que treballem a PMI estem decidits a reemplaçar les cigarretes per alternatives sense fum, que combinen la tecnologia sofisticada amb una validació científica exhaustiva. L’anunci de l’FDA és una fita històrica”.

Calantzopoulos ha afegit que “l’ordre estableix unes directrius de comercialització clares, inclosos els requisits de màrqueting, que maximitzen l’oportunitat per aquells adults que substitueixen les cigarretes, alhora que minimitzen l’ús no adequat. Recolzem plenament aquest objectiu. L’FDA ha posat el llistó molt alt i esperem treballar amb ells per aplicar l’ordre, de manera que els IQOS arribin al públic correcte: els fumadors adults actuals”. Philip Morris International lidera una transformació en la indústria tabaquera per crear un futur sense fum i, en última instància, reemplaçar les cigarretes per productes lliures de fum en benefici dels adults que del contrari seguirien fumant, de la societat, l’empresa i els seus accionistes. PMI és una companyia tabaquera internacional líder en mercats fora dels EUA, dedicada a la fabricació i venda de cigarretes, productes sense fum, dispositius electrònics i accessoris relacionats i altres productes que contenen nicotina.

PMI està construint un futur en base a una nova categoria de productes sense fum que, tot i que no estan lliures de riscs, són una opció molt millor que continuar fumant. Per mitjà de les capacitats multidisciplinàries en el desenvolupament de productes, les instal·lacions avantguardistes i la fonamentació científica, PMI te per objectiu garantir que els seus productes sense fum compleixin amb les preferències dels consumidors adults i els rigorosos requisits normatius.

La cartera de productes lliures de fum de PMI, IQOS, comprèn productes de tabac escalfat i productes de vapor que contenen nicotina. PMI calcula que a data 31 de març de 2019 aproximadament 7,3 milions de fumadors adults a tot el món han deixat de fumar i s’han passat a IQOS –que escalfa però no crema el tabac-, actualment disponible en 47 mercats, entre aquests Andorra.