Una edició anterior de la fira. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

L'Automobile Barcelona compta amb 45 expositors

En la seva edició centenària, les principals marques del sector presenten les últimes novetats

L'Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l'Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, obrirà les seves portes al públic aquest dissabte (fins al proper 19 de maig), posant en relleu que el sector de l'automoció està en ple procés d'electrificació que no té marxa enrere.

En la seva edició centenària, les principals marques del sector (45 en total) han presentat les seves últimes novetats i, sobretot, la seva visió sobre la mobilitat del futur, que passa tant per models electrificats com per l'oferta de serveis.

Per exemple, Volkswagen han presentat el seu nou model 100% elèctric, l'ID.3, amb autonomies que oscil·laran entre els 330 i els 550 quilòmetres i del que preveu vendre una mitjana de més de 100.000 unitats a l'any. La marca alemanya ha rebut 10.000 comandes en menys de 24 hores.

Entre les japoneses, destaca Subaru, que ha viatjat a la capital catalana amb els seus dos primers models híbrids, que arribaran a la tardor, mentre que la txeca Skoda també ha presentat el Superb híbrid i el Citigo elèctric, mentre que Audi ha mostrat el seu cinquè model elèctric, el Q4 e-tron, que arribarà a la tardor.

Renault ha aprofitat també la cita barcelonina per donar a conèixer la seva visió del transport de persones sostenible a l'abast de tothom. Considera que la mobilitat serà elèctrica, connectada i autònoma, tres paràmetres que compleix el concept EZ-GO, un "robot-taxi del futur", mentre que Mercedes-Benz ha mostrat l'EQC, el primer model de la seva nova marca de vehicles 100% elèctrics EQ.

La marca alemana s'ha proposat liderar la mobilitat sostenible i per això ha accelerat l'electrificació dels seus vehicles, amb l'impuls de l'expansió de la seva cartera de productes formada per la marca EQ, amb una inversió d'uns 10.000 milions d'euros.