Un dels supermercats de la cadena bonÀrea. (Foto: BonÀrea)
Empresa

BonÀrea invertirà aquest any 90 milions, un 28% més que el 2018

Es destinaran principalment a la millora de la xarxa comercial, amb l'obertura de 26 noves botigues

La companyia agroalimentària bonÀrea preveu invertir aquest any 90 milions d'euros, gairebé un 28% més que el 2018, que es destinaran principalment a la millora de la xarxa comercial, amb l'obertura de 26 noves botigues i l'ampliació d'altres 20. L'empresa, a més, instal·larà vint nous 'Box línia', consignes refrigerades, obertes les 24 hores i els set dies de la setmana, en què els clients poden recollir gratuïtament les seves compres a internet.

BonÀrea, que té la seu a Guissona (Lleida), es proposa també reforçaà amb noves inversions la seva divisió industrial, i per això ampliarà l'escorxador d'aus, instal·larà noves càmeres, ampliarà la depuradora i instal·larà plaques fotovoltaiques, entre d'altres millores. Respecte al nou centre alimentari que projecta aixecar a Épila (Saragossa), el grup ha entrat a la primera fase de les obres per, en un termini de deu anys, dur a terme el seu "major projecte empresarial".

Així, està previst que aquest any comencin els treballs previs de construcció, com els moviments de terres o la urbanització del solar. Els anys 2021 i 2022 es durà a terme la construcció de la zona logística i el centre promocional, amb supermercat, restaurant i benzinera, així com els tallers de manteniment i la planta d'aliments per a mascotes. Serà entre 2023 i 2026 quan es construiran els escorxadors i les sales d'especejament per a aus i bestiar, mentre que entre 2027 i 2029 es posaran en marxa les plantes per elaborats, cuinats, de postres, pa o líquids, entre d'altres instal·lacions.