Seu central de MoraBanc, a Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Fitch manté estable el ràting de MoraBanc

Destaca la seva solidesa en el mercat andorrà

Andorra la Vella.- L'agència de qualificació Fitch ha emès aquest divendres la seva valoració sobre el ràting de MoraBanc, mantenint-lo estable en BBB- amb perspectiva estable i un ràting a curt termini d'F3. En el seu informe, Fitch destaca la solidesa de MoraBanc en el mercat andorrà els darrers anys així com l'increment en la rendibilitat i volum del seu negoci internacional. També valora positivament la qualitat dels actius de l'entitat, per sobre de les entitats comparables, i la gestió prudent del seu balanç.

Fitch apunta que MoraBanc manté unes ràtios de capital fortes, molt per sobre de les exigències marcades per les regulacions internacionals, i destaca especialment la solvència que, a final de 2018, era del 21,5% (CET1'fully loaded'). Un altre indicador per sobre de la competència que marca Fitch en la seva anàlisi és l'eficiència que permet un bon posicionament del banc per afrontar diferents reptes i situacions del mercat.

Fitch ha constatat també una millora continuada de la qualitat dels crèdits i préstecs reflectida en la millora de la ràtio de morositat. Així també destaca la gestió conservadora de la liquiditat que reforça la solvència del balanç. L'agència de ràting situa les seves qualificacions en un context en què valora positivament l'estabilitat econòmica a Andorra i el compromís del país per aplicar les regulacions internacionals en el sector financer en convergència amb els criteris de la Unió Europea.

El ràting de Fitch arriba uns dies després que MoraBanc presentés els resultats de l'exercici 2018 amb un creixement del 2,3% del benefici net, que es va situar en 24,1 milions d'euros. L'entitat va créixer per segon any consecutiu mantenint la tendència positiva i refermant un balanç fort amb la millora de les seves ràtios principals.