Presentació de la segona edició de les subvencions. (Foto: M. P.)
Iniciatives

Actua exhaureix el pressupost de les subvencions per a la petita i mitjana empresa

La partida és de 180.000 euros

Andorra la Vella.- La partida de 180.000 euros que ha destinat Actua per a la segona edició de les subvencions adreçades per a empresaris del país s’ha exhaurit aquest dimecres. Totes les peticions rebran resposta per correu certificat. Aquests ajuts tenen per objectiu donar suport a la transformació de l’empresa andorrana, potenciar la seva competitivitat i facilitar processos d’internacionalització.

Fins ara s’han rebut 71 peticions. L’import de la subvenció que s’atorgava era d’un màxim del 80% del cost dels serveis contractats (impostos no inclosos), amb un límit de 4.000 euros per beneficiari.

Primera edició de les subvencions Actua

Actua va llançar el mes de setembre de 2018 la primera convocatòria per al programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa amb un import inicial de 190.000 euros. Com a conseqüència del gran nombre de peticions, es va ampliar la partida amb una dotació de 90.000 euros més. De les 141 sol·licituds, 88 es van aprovar i 53 van ser denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica prevista. El 24% dels projectes presentats estaven relacionats amb el sector del comerç i l’hostaleria, i el 10% amb empreses amb producte propi i distribució.

Els ajuts contemplaven la subvenció de la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la digitalització, la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presència a l’exterior.