Presentació del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya. (Foto: Generalitat de Catalunya)
Sector públic

El Pla Estratègic de Turisme de Catalunya vol potenciar les visites al Pirineu

El document s'ha presentat a la Seu d'Urgell

El director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, ha presentat a la Seu d’Urgell el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022, en un acte organitzat a la sala de la Immaculada per part del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. Segons ha assegurat Bono, el nou document contempla "mesures concretes per millorar la competitivitat del sector" i per "situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània". El projecte ha estat "el resultat d’anys d’estudi i d'un acord amb els agents del sector per ordenar un flux de visitants creixent". Sobre aquest punt, l'estudi preveu que l'any 2022 fins a 21 milions de turistes estrangers visitin el país, quan actualment són uns 18 milions. Per això, es vol definir una estratègia perquè aquest gran moviment de persones sigui compatible amb la qualitat i la sostenibilitat, i perquè no es concentri només en zones concretes sinó que beneficiï tot el país.

El pla preveu l’augment d’inversions per millorar la qualitat del sector i augmentar l’oferta. En aquest sentit, un dels punts clau és que el Govern català s’ha posat com a horitzó el 2022 "perquè un 10 per cent del total de turistes que arriben a Catalunya visitin les comarques interiors i el Pirineu". La intenció, explica Octavi Bono, és "que Catalunya sàpiga aprofitar la seva riquesa patrimonial, cultural i d’oci per millorar la demanda i augmentar els ingressos al sector".

Per això, el pla preveu "posar en valor la riquesa del país i alhora potenciar inversions que millorin els serveis que pot oferir". També es posa com a objectiu principal "augmentar la qualitat del turisme que arriba al país" per tal "d’incrementar la despesa diària del visitant i que l’activitat sigui compatible amb criteris de sostenibilitat i respecte amb l’entorn". L'objectiu marcat és que la despesa mitjana per turista i dia arribi fins als 191 euros, i que un 37% dels turistes vinguin fora de la temporada alta.