El president de Peusa, Ventura Rebés. (Foto: ACN)
Consum

L'elèctrica pirinenca Peusa vol situar-se entre les principals 25 comercialitzadores espanyoles començant a vendre gas

El president de Rotecna anuncia que treballa per crear un centre "per ajudar a la gent amb problemes físics i emocionals" a Agramunt

La companyia elèctrica alturgellenca Peusa preveu començar a comercialitzar gas a partir d'aquest juliol. Amb aquest nou pas, la firma confia poder situar-se en els pròxims quatre o cinc anys entre les 25 principals comercialitzadores d'energia de l'estat espanyol, segons ha exposat el president del consell d'administració de Peusa, Ventura Rebés, en el marc de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu. Per la seva banda, el fundador i president de Rotecna, Gener Romeu, ha anunciat que vol engegar a Agramunt (Urgell) un projecte social "per ajudar a la gent amb problemes físics i emocionals". Pel que fa a Rotecna, Romeu ha dit que l'empresa preveu obrir un nou magatzem d'uns 5.000 metres quadrats.

Peusa preveu iniciar aquest estiu la comercialització de gas. La companyia energètica pirinenca seguirà el mateix model que ja porta a terme amb la comercialització de llum. "Ens hem donat d'alta per començar a comercialitzar, hem dipositat els avals corresponents i començarem a comercialitzar gas per tota Espanya, principalment a Catalunya", ha assenyalat Rebés. 

L'empresa vol seguir creixent. Amb aquest nou pas, Peusa confia poder-se situar entre els pròxims quatre o cinc anys entre les 25 principals comercialitzadores d'energia de l'estat espanyol, segons ha dit el president del consell d'administració de la companyia. Rebés confia que aquest creixement se centrarà més en l'àmbit domiciliari, més que no tant en empreses.

Peusa comercialitza energia elèctrica 100% verda i durant el 2018 va facturar prop de 16 milions d'euros, 1,5 milions més que l'exercici anterior. La companyia té actualment uns 12.500 clients i compta amb uns 1.400 accionistes, la majoria veïns de l'Alt Urgell. Peusa disposa d'uns 500 quilòmetres de xarxa pròpia i de tres centrals hidroelèctriques, que generen 39 GW anuals.