Rubén Ventura, director científic de la Fundació Fero, i Núria Rocamora, responsable de màrqueting global del grup Andbank amb el xec.         (Foto: Andbank)
Sector financer

Els fons d'inversió d'Andbank destinen els beneficis a la investigació oncològica

L'import d'aquesta edició ha estat de 39.000 euros

Andbank ha donat, per segon any, els dividends del fons Andbank Microfinance Fund generats en 2018 a la Fundació Fero. L'import ha estat de 38.871,93 euros, una mica més de 15.000 euros més que l'any anterior. Aquest fons de renda fixa que inverteix en microcrèdits en països en desenvolupament es va promoure en col·laboració amb la gestora BlueOrchard. En l'acte de lliurament del xec representatiu han estat presents Rubén Ventura Masip, director científic de la Fundació Fero, i Núria Rocamora Pujol, responsable de Màrqueting Global del grup Andbank.

Andbank Microfinance Fund tenia un doble objectiu filantròpic, d'una banda invertir en actius socialment responsables, com els microcrèdits per a emprenedors de països en vies de desenvolupament i, de l'altra, destinar el 80% dels beneficis al desenvolupament de projectes d'ONGs seleccionades, mentre que el 20% restant es reparteix entre els partícips. Aquesta donació se suma a les múltiples col·laboracions que el grup realitza amb la fundació. Des de l'inici de la seva col·laboració, el 2014, el grup ha donat més de mig milió d'euros per ajudar a la investigació. Andbank col·labora en múltiples de les activitats que realitza la fundació: són patrocinadors de la gala benèfica de Barcelona des de fa més de cinc anys, i han estat també espònsor de diverses gales benèfiques a Madrid, col·laborant a més en la comercialització de polseres solidàries, entre altres activitats.

Núria Rocamora destaca que "el càncer s'ha convertit en un dels principals problemes sociosanitaris de la nostra societat actual, per aquesta raó la lluita contra aquesta malaltia és el nostre objectiu estratègic en termes de responsabilitat social. En aquest sentit, estem convençuts de la importància d'invertir en investigació traslacional i ho fem de la mà de la Fundació Fero, que col·labora amb investigadors i centres punters allà on estiguin. Estem molt feliços de poder treballar amb ells des de fa més de cinc anys. "

La Fundació Fero és una entitat pionera en la promoció de la recerca oncològica traslacional a Espanya. El seu director científic, Rubén Ventura, destaca: "Des de la fundació el 100% dels donatius que particulars i empreses com Andbank realitzen arriben a aquells projectes d'investigació que creiem tindran un major impacte en la societat". Cada any les beques a la investigació es lliuren en un sopar benèfic que enguany va complir el seu 10è aniversari i que va comptar també amb el patrocini del Grup Andbank.