Establiment Telepizza a Andorra. (Foto: Telepizza)
Sector financer

La junta d'accionistes de Telepizza debat la sortida de la borsa

La proposta per deixar de cotitzar al mercat continu serà previsiblement aprovada

Telepizza celebra aquest dilluns 17 de juny la junta general d'accionistes amb l'exclusió de la companyia de la borsa entre els punts de l'ordre del dia, com a part de l'estratègia dissenyada pel fons KKR després de tancar amb èxit la seva opa.

La proposta per deixar de cotitzar al mercat continu serà previsiblement aprovada, a causa del pes de KKR en el seu capital, que va passar del 28,57 al 56,29% gràcies a aquesta operació i que, a posteriori, ha augmentat la participació fins a superar el 62%. De fet, el fons ha emès una ordre sostinguda de compra d'accions de Telepizza a 6 euros cadascuna –el mateix preu que proposava a l'opa–, per fer-se amb el 100% dels títols i treure-la del mercat.

El grup va tornar a sortir a borsa l'abril de 2016 a 7,75 euros per acció, un preu al qual no ha cotitzat des de llavors. L'objectiu de l'exclusió és "permetre a l'equip directiu concentrar els seus esforços en implementar" l'acord signat amb Pizza Hut fa un any, "sense les distraccions que genera la volatilitat en el preu de l'acció i la necessitat de complir amb les expectatives a curt termini dels mercats de capitals". El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola, Sebastià Albella, va reconèixer fa setmanes que la sortida de Telepizza de la borsa suposa un cas anòmal pel fet que KKR –a través de la societat Tasty– controla únicament el 62% de la companyia.