El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg (Foto: Facebook)
Empresa

Facebook anuncia la criptomoneda Libra per a usar a WhatsApp i Messenger

Es podrà fer servir tant per a transaccions entre particulars com per a compres en establiments

Facebook i altres 27 organitzacions han anunciat la creació d'una nova criptomoneda, Libra, que podrà usar-se tant per a transaccions entre particulars com per a compres en establiments, i estarà integrada a WhatsApp i Messenger a partir de 2020.

“La idea és fer tan senzill com sigui possible les transaccions financeres per a totes les persones del món, visquin on visquin i tinguin o no tinguin compte bancari”, han explicat fonts de Facebook, principal impulsora de Libra, que es basa com la resta de criptomonedes en una tecnologia de cadena de blocs o 'blockchain'.

La criptomoneda, amb la qual es venia especulant des de fa dies, no dependrà directament de l'empresa de Mark Zuckerberg, sinó que estarà gestionada per un consorci d'empreses agrupades sota l'Associació Libra amb seu a Ginebra (Suïssa).

Aquestes empreses, que reben el qualificatiu de “membres fundadors” dins de l'associació, inclouen, a més de Facebook, a Visa, Mastercard, Vodafone, PayPal, eBay, Spotify, Uber, Lyft, Booking Holdings (propietària de Booking.com, Priceline.com i Kayak.com) i la signatura argentina de comerç electrònic Mercado Libre, entre altres.

Per a dur a terme la integració de la criptomoneda als seus serveis, l'empresa de Menlo Park (Califòrnia, EUA) crearà una subsidiària financera, Calibra, que sí que dependrà íntegrament de Facebook i en la qual no participaran la resta de membres fundadors de l'associació.

El primer producte de Calibra serà una cartera digital per a criptomonedes Libra accessible inicialment des de WhatsApp i Messenger (totes dues propietat de Facebook), encara que fonts de la companyia van explicar que els plans són poder ampliar-la en el futur a altres serveis com Instagram o el mateix portal de Facebook.