José Caturla. (Foto: Andbank)
Sector financer

José Caturla, nou conseller delegat d'Andbank Wealth Management Espanya

Pren el relleu de Carlos Pérez Parada i compta amb més de tres dècades d'experiència en firmes de primer nivell
El consell d'administració d'Andbank Wealth Management SGIIC, societat gestora d'institucions d'inversió col·lectiva d'Andbank Espanya, ha nomenat a José Caturla nou conseller delegat de la gestora. José Caturla, que es va incorporar al Grup Andbank al març de 2019 com a director de Global Asset Management, compaginarà els dos càrrecs de responsabilitat. Caturla, que pren el relleu de Carlos Pérez Parada, compta amb més de tres dècades d'experiència en firmes de primer nivell del sector assegurador i de la indústria de gestió d'actius. En la seva trajectòria destaca la seva carrera a Aviva, grup del qual va formar part durant prop de quinze anys (2002-2017) com a director corporatiu d'Inversions del grup i com a conseller delegat d'Aviva Gestió SGIIC. Posteriorment, va treballar a Altamar, empresa a la qual segueix vinculat com a conseller de la filial de Private Debt.
Per la seva banda, Isabela Pérez Nivela continua com a presidenta de la gestora i Joaquín Herrero, president de Merchbanc –entitat que Andbank va adquirir en 2018–, com a vicepresident d'Andbank Wealth Management SGIIC. Pérez Nivela és secretària consellera de Coca Cola European Partners Iberia i ostenta la direcció legal, de compliment i riscos d'aquesta unitat de negoci. Simultàniament és la responsable legal en l'àrea d'estratègia corporativa i comercial de tot el grup europeu. Pérez Nivela és advocada de l'Estat i ha exercit diversos càrrecs en l'administració entre els quals destaquen la direcció adjunta del servei jurídic de l'agència tributària de Catalunya i la direcció de l'advocacia de l'Estat d'aquesta comunitat. Pérez Nivela va ser triada entre els cinc millors advocats de M&A d'Europa per l'European Counsel Awards el 2016 i el 2017 una de les 50 líders de l'advocacia d'Espanya i Portugal.
Joaquín Herrero compta amb més de 40 anys de trajectòria professional en la indústria financera. Va fundar Merchbanc l'any 1981 com a primera gestora de fons independent d'Espanya, de la qual segueix sent president. Anteriorment, Ferrer va ocupar llocs de responsabilitat en diverses firmes relacionades amb el sector financer, entre les quals es troben Tobanca, Societat de Gestió de Carteres, Arthur Andersen&Co o l'àrea internacional de Banc Atlàntic. Andbank Wealth Management compta en l'actualitat amb un volum de patrimoni sota gestió de prop de 2.100 milions d'euros.