Reunió d'accionistes de Caldea, encapçalada per la cònsol major d'Escaldes i presidenta de la Semtee, Trini Marín. (Foto: Caldea)
Turisme

Caldea tanca el 2018 amb un benefici que s'apropa al mig milió d'euros

La instal·lació ha superat per segon any consecutiu la barrera dels 400.000 clients

Escaldes-Engordany.- Caldea va tancar el 2018 amb un benefici que s'apropa al mig milió d'euros i un flux de caixa ('cash flow'), de més de 3,6 milions d'euros. Així ho ha informat la societat en un comunicat, en què destaca que després de diversos anys de pèrdues, el 2017 es va assolir un "esperat" resultat positiu, que s'ha repetit aquest 2018. En els seus 25 anys d'història Caldea presenta "un estat de salut envejable", assegura, amb uns ingressos acumulats que s'apropen als 300 milions d'euros. I durant aquest quart de segle ha rebut gairebé 9 milions de visitants.

En els darrers cinc anys, informa la societat, el volum de negoci ha anat millorant exponencialment gràcies a l'augment progressiu de la freqüentació als diferents 'spas' termals i per l'augment de socis del Club Caldea. La facturació ha crescut gairebé un 35% els últims cinc anys, passant d'11,3 milions l'any 2014 als 15 el 2018.

Miguel Pedregal, director general de Caldea, ha celebrat que el 2018 es va superar "per segon any consecutiu la barrera dels 400.000 clients". Més concretament, 403.005 clients van visitar algun dels espais termals de Caldea. Aquest augment de visitants es deu, d'una banda, a la consolidació d'Inúu, l''spa' només per a adults, que ha aportat 71.843 del total de les 403.005 entrades i, de l'altra, al gran interès que desperta l''spa' Likids entre els grups familiars amb nens i nenes de 3 a 8 anys. Així, 20.000 infants l'han visitat des de la seva obertura el 2016, amb un 96% de nivell de satisfacció.

Junt amb les diverses propostes comercials que complementen l'oferta termal, així com "l'eficaç acció comercial i de comunicació, hem aconseguit impulsar la freqüentació termal, que ha crescut en més de 80.000 clients els darrers cinc anys", ha destacat Pedregal.

A més, el club de socis de Caldea ha passat dels 1.362 socis el 2014, a més de 2.452 a tancament de l'any 2018. El club de socis és, actualment, una de les línies de negoci que guanya pes en l'aportació d'ingressos, que a més modera l'estacionalitat del negoci turístic.

La piscina panoràmica, a la tardor

Coincidint amb el seu aniversari, aquesta tardor Caldea inaugurarà la piscina panoràmica que sobrevolarà el riu Valira, amb l'objectiu d'incentivar la repetició de la visita de clients que ja hi han estat, i d'atraure'n de nous. Equipada amb jocs d’aigua i de llums, comptarà amb un fons transparent, mentre els visitants gaudeixen de les propietats de l'aigua termal.

Caldea també ampliarà el seu club de socis per millorar l’experiència del client nacional. Concretament, s'habilitaran 1.300 m2 dels locals de la planta baixa d’Inúu per fer una nova piscina coberta de natació de 25 metres de longitud i tres carrils. A més d'un nou espai social de lleure, una sala d’entrenaments personals i una de cycling. La millora del club es completarà amb la incorporació d'un servei de fisioteràpia, una recepció més moderna amb accés directe des del carrer i la renovació dels vestuaris molt més amplis, tant d'homes com de dones.

Amb aquesta ampliació es vol mantenir el ritme de creixement del club i, per tant, de la seva aportació d'ingressos a l'empresa.