El ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. (Foto: ANA)
El ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. (Foto: ANA)
Sector financer

El retard en la repatriació de la renda variable a Vall Banc impedeix que el Govern ingressi 1,5 milions

Una clàusula en el contracte de venda fixava que si el retorn era abans d'una data determinada l'Estat percebia aquesta quantitat

Andorra la Vella.- El temps passat per al desbloqueig de la renda variable farà que el Govern no ingressi a les seves arques 1,5 milions d'euros. Així, en el contracte per a la venda de Vall Banc a JC Flowers hi havia una clàusula que fixava que l'estat percebria aquesta quantitat sempre i quan aquest retorn es fes abans d'una data determinada. Aquesta repatriació, però, s'ha fet "a posteriori" i, per tant, l'executiu no percebrà aquesta quantitat.

Així ho ha detallat el ministre portaveu, Eric Jover, qüestionat sobre el retorn d'aquesta renda variable un cop Credit Suisse va procedir al desbloqueig de prop de 500 milions d'antics clients de BPA que estaven bloquejats a Suïssa, una decisió que es va prendre a finals del mes de maig. Ara com ara, ha comentat Jover, calen "uns mecanismes" per a aquest retorn i per aquest motiu l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) i Credit Suisse treballen per establir aquestes eines. Cal recordar que una part d'aquests diners que es trobaven al país helvètic passaran directament a Vall Banc i d'altres a l'AREB, fins que no es demostri l'origen lícit dels diferents imports.

Jover ha recordat que la clàusula relativa al retorn de la renda variable era una de les que contemplava l'acord per a la venda de Vall Banc a JC Flowers, com d'altres que incloïen el repartiment d'un percentatge dels dividends (del 50%) en el cas que se'n generin durant els primers cinc anys, i també en cas de la venda de l'entitat, la qual cosa reportaria a l'estat suposaria "una recuperació important", és a dir, una xifra significativa que el ministre no ha detallat.