El 'walkie talkie' dels rellotges Apple. (Foto: Apple)
Empresa

Apple desactiva el 'walkie-talkie' del seu rellotge en detectar que permetia espiar

Va ser afegida a l'aparell intel·ligent al setembre passat amb el nou sistema operatiu watchos 5

La multinacional nord-americana Apple ha informat que ha desactivat temporalment l'aplicació de 'walkie-talkie' del seu rellotge intel·ligent en detectar una vulnerabilitat que permetia que s'usés per escoltar sense consentiment converses de tercers.
La firma ha explicat que va trobar la vulnerabilitat després que un usuari la denunciés a la seva pàgina web i que aquesta permetia escoltar des del rellotge converses que tinguessin lloc al telèfon iPhone d'una altra persona. "Tractem la seguretat i la privacitat dels nostres clients amb extrema seriositat. Hem conclòs que desactivar l'aplicació era la decisió correcta ja que aquest error de programari podria permetre que algú escoltés sense permís l'iPhone d'un altre client", ha indicat Apple en un comunicat .
L'empresa, que va assegurar no tenir constància que algú hagi fet servir la vulnerabilitat per espiar converses alienes, va demanar disculpes als usuaris per les molèsties causades i va prometre reactivar la funció de 'walkie-talkie' "tan aviat com sigui possible". L'aplicació de 'walkie-talkie' va ser afegida al rellotge intel·ligent al setembre passat amb el nou sistema operatiu watchOS 5 i permet que dos usuaris que prèviament hagin acceptat sengles invitacions puguin enviar i rebre missatges de veu en prémer un botó per parlar, tal com operen els 'walkie-talkies' tradicionals.
Al gener, la firma que dirigeix ​​Tim Cook també va haver de desactivar temporalment la funció de trucades de grup en l'iPhone mitjançant FaceTime (la modalitat que permet videoconferències entre més de dos interlocutors) en haver detectat una vulnerabilitat similar en el programari. L'error feia que quan un usuari d'iPhone cridava a altres persones en la manera de grup, aquest pogués escoltar el que s'estava dient abans que els participants en la conversa li acceptessin. En aquesta ocasió, va ser un jove de 14 anys d'Arizona (EUA) qui va descobrir l'error quan va trucar a uns amics a través de FaceTime, després de la qual la seva mare es va posar en contacte amb l'empresa, i Apple va trigar uns dies fins a tornar a activar el servei al febrer.