Seu del Banc Europeu d'Inversions. (Foto: BCI)
Internacional

El Banc Europeu d'Inversions destinarà 10.000 milions d'euros a impulsar 'una economia sostenible i circular'

L'ICO serà una de les cinc institucions financeres a la UE participants en aquesta iniciativa que donarà préstecs, inversions i garanties a projectes innovadors

El Banc Europeu d'Inversions (BEI, per les seves sigles en anglès) destinarà 10.000 milions d'euros a l'impuls d'una economia sostenible i circular durant els pròxims cinc anys. Es tracta d'una iniciativa conjunta del BEI amb cinc institucions financeres estatals de la Unió Europea, entre elles, l'Institut de Crèdit Oficial d'Espanya (ICO). L'objectiu és "prevenir i eliminar els residus, augmentar l'eficiència dels recursos i fomentar la circularitat en tots els sectors de l'economia" a través de préstecs, inversions i garanties a projectes innovadors tant en l'àmbit públic com privat.

"La lluita contra l'escalfament global i les crisis mediambientals és el repte més urgent i enfortir una economia circular és una de les eines més poderoses en el nostre arsenal", ha defensat el president del BEI Werner Hoyer coincidint amb el tret de sortida a la iniciativa.