Turistes a l'entrada d'un hotel. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

El nombre de visitants augmenta un 2% el juny

Els esdeveniments esportius de cap de setmana han propiciat un augment dels turistes respecte al mateix mes de l’any anterior

Andorra la Vella.- El mes de juny del 2019 han entrat al país 608.231 persones, amb una variació positiva de l’1,9% del nombre de visitants respecte al mes de juny de l’any passat. El nombre de turistes ha estat de 176.936 amb una variació positiva respecte al mes de juny de l’any passat del 17,2%. Quant al nombre d’excursionistes ha estat de 431.295 amb una variació negativa del 3,3%, respecte al mes de juny de l’any passat.

Els visitants en els darrers dotze mesos han augmentat un 0,4%. Tant els turistes com els excursionistes presenten la mateixa variació positiva d’un 0,4%. Cal mencionar que el mes de juny de l'any 2019, ha tingut més dies festius en relació al mateix mes de l’any anterior.

L’any 2019 el dilluns de Pentecostes ha estat el 10 de juny mentre que l'any 2018, aquesta festivitat va ser el 21 de maig. També hi ha hagut el dilluns de Sant Joan, que ha estat festiu a algunes comunitats d’Espanya i que, juntament amb els esdeveniments esportius de cap de setmana, han propiciat un augment dels turistes respecte al mateix mes de l’any anterior.

Entrada de vehicles

Al juny la xifra de vehicles que van entrar va ser de 313.164, dada que suposa una variació negativa del 6,7% respecte del mateix mes del 2018. El descens més important ha estat en la frontera amb França. El nombre de vehicles que han entrat durant el primer semestre també ha baixat. Les dades han estat difoses aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.