Una oficina de Banc Sabadell. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Banc Sabadell dona per superada la crisi de TSB i espera recuperar els nivells previs a la migració aquest 2019

El conseller delegat, Jaume Guardiola, destaca el "creixement vertiginós" a la filial britànica

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha donat per superada la crisi després de la integració del britànic TSB i ha destacat el seu "creixement vertiginós". Guardiola ha assegurat que la filial britànica assolirà els resultats pre-migració aquest mateix 2019. El director general de l'entitat bancària, Tomàs Varela, ha concretat que TSB ha obtingut uns 22 milions de lliures però que un cop que es tenen en compte les amortitzacions generades per l'adquisició, el resultat és d'entre 5 i 7 milions en "contribució positiva". Guardiola ha concretat que "s'ha recuperat de la caiguda" i està "en situació de normalització" i creixement. "Ho continuarem veient fins a superar els nivells previs a la migració", ha afegit.

TSB, que tant problemes d'integració va dur a Banc Sabadell, ha recuperat el seu impuls comercial, i els comptes corrents de nous negocis han crescut un 6% en el semestre mentre els estalvis de les pimes han augmentat un 25% en el primer trimestre. Els préstecs nets es van incrementar un 1,2% en la primera meitat de l'any pel fort creixement de les sol·licituds d'hipoteques per valor de 2.900 milions de lliures a finals de juny, un 1,3% més.

Guardiola ha explicat que els plans concrets per a TSB es presentaran durant el tercer trimestre, sense concretar detalls més enllà que serà un pla "ambiciós". 

Canvis en els dipòsits pels tipus d'interès baixos

En ser preguntat sobre la decisió del Banc Central Europeu (BCE) de mantenir el tipus d'interès baixos, Guardiola ha reconegut que s'obre un "nou paradigma" que comportarà "canvis en el model de negoci". En aquest sentit, ha apuntat que s'obre la porta a cobrar pels dipòsits a les empreses, com ja es fa en el món institucional, i ho veu "més difícil" en el cas de particulars. 

El que sí que creu que passarà és que es busqui un creixement dels ingressos per la via de les comissions, ja que en venen menys pels interessos. Així, ha apuntat que s'haurà "d'incorporar més transaccionalitat" i aconseguir menys costos estructurals. A més, ha insistit que aquest nou escenari es pot afrontar gràcies a l'aportació que esperen de TSB. 

De la seva banda, Varela ha apuntat que cada cèntim de punt de baixada dels tipus "generaria 1,8 milions d’euros menys de marge". 

Descarten un ERO


Per últim, Guardiola ha descartat acomiadaments a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) però ha reconegut que estan en un "procés continu" d'adaptació a la transformació digital. "No són salts, ho anem fent trimestre a trimestre", ha indicat. El CEO ha afegit que s'hauran de "canviar els formats en funció de les necessitats del mercat i les dinàmiques dels clients".