Cues a l'entrada a Sant Julià. (Foto: ARXIU ANA)
Turisme

La Unió Hotelera preveu una ocupació que s’acosta al 82% pel pont del 15 d’agost

Mobilitat espera que entrin un total de 57.000 vehicles al Principat

Andorra la Vella.- La previsió que ha fet pública la Unió Hotelera per aquest dies de pont del 15 d’agost puja al 81,6% de mitjana. Els dies 15 i 16 hi ha una previsió d’ocupació del 84,8% i 84,5%, respectivament. Tant el dia 14 com el dia 17, baixa l'ocupació al 79,8% i 77,4%, respectivament.

La previsió per parròquies indica que Escaldes-Engordany tornarà a ser la que tingui més ocupació, amb una mitjana de 91,3%, seguida d’ Encamp amb el 90,2%, i la Massana amb 88,3%. La resta de parròquies tindran la següent ocupació:  Canillo el 84,6%, El  Pas de la Casa el 50,8%, Ordino el 69,2%, Andorra la Vella el 85% i Sant Julià de Lòria el 55,5%.

Les previsions de bon temps han ajudat a que el Principat s’esperi una ocupació que volti el 82%.

Per que fa a la mobilitat, s’espera que per a aquests dies de pont una entrada de 57.000 vehicles al Principat. La majoria accediran al país per la frontera del riu Runer, concretament uns 39.000. Tal com informen des de Mobilitat, es tracta d’una proporció similar a la d’anys anteriors.

Donat que la circulació per la CG1 ha quedat totalment restablerta aquest dimecres al migdia, no es preveuen més retencions de les habituals a la zona. D’aquesta manera, la previsió és que hi hagi trànsit dens d’entrada al país de les onze del matí a les dues del migdia per la frontera hispanoandorrana i de deu a una per la francesa, mentre que de sortida es preveu densitat de les deu a la una del migdia per la frontera del riu Runer. Divendres, a l’entrada, les previsions són les mateixes que el dijous mentre que pel que fa a la sortida Mobilitat calcula que hi haurà circulació densa entre les tres i les sis de la tarda a la frontera hispanoandorrana. Ja dissabte, les previsions per a l’entrada són les mateixes que en els dos dies precedents i en la sortida hi pot haver complicacions de les quatre a les sis de la tarda pel pas fronterer amb Espanya i de les tres a les sis per la frontera francoandorrana. A l’últim, i ja diumenge, a les retencions del matí d’onze a dues del migdia per la frontera del riu Runer caldrà afegir les que es puguin donar de les cinc a les vuit del vespre, mentre que per la francesa es preveu densitat de les nou a la una. La sortida pot ser complicada en direcció Catalunya de les tres a les vuit del vespre i cap a França de les tres a les sis de la tarda.