Nens jugant a un videojoc. (Foto: Arxiu)
Empresa

Els comerços de videjocs pateixen una caiguda en les vendes

Cada cop són més els usuaris que compren productes digitals

Andorra la Vella.- Els mesos de juliol i agost havien d'esdevenir especialment fructífers al sector dels videojocs gràcies a les vacances escolars. Ara bé, alguns comerços apunten que "això no ha estat així", i asseguren que el sector ha patit una forta davallada respecte als mateixos mesos d'anys anteriors. Coincideixen que les causes d'aquest declivi es deuen al fet que, cada vegada més, els consumidors finals decideixen fer ús de plataformes digitals per comprar aquest tipus de productes. Aquests punts de venda virtuals ofereixen la possibilitat d'adquirir qualsevol títol a un preu una mica més assequible respecte al d'un comerç físic.

Pels consumidors de videojocs, el principal avantatge no recau pas en aquest estalvi, sinó en el fet d'assegurar-se la disponibilitat del producte desitjat en el dia i hora del llançament. En aquest sentit, les plataformes més utilitzades per dur a terme compres electròniques són Play Store (Play Station) i Microsoft Store (Xbox). En el cas dels videojocs per a ordinadors, es podria considerar que el mercat ja ha desaparegut de les estanteries dels comerços, ja que es tracta d'una plataforma de la qual se'n fa un ús exclusivament digital.

Els comerços afectats, per pal·liar els efectes d'aquesta davallada en els consumidors, en molts casos venen objectes de 'merchandising' de personatges de moda, com poden ser clauers, tasses, pelutxos o fins i tot roba. Pels creadors, el fet de vendre els seus productes a través de la xarxa representa, a banda d'un estalvi en els costos de producció, la possibilitat de corregir possibles errades en les seves creacions de manera immediata i sense necessitat de retirar el seu producte.