Crèdit Andorrà ha vist reconeguda la seva gestió mediambiental. (Foto: Crèdit Andorrà)
Sector financer

Crèdit Andorrà obté la certificació ISO 14001:2015 de gestió ambiental

El projecte ‘sense paper’ ha aconseguit la reducció del consum en un 22% en els darrers sis mesos

Andorra la Vella.- Crèdit Andorrà ha obtingut la certificació ISO 14001:2015 de gestió ambiental per part de l’empresa certificadora TÜV Rheinland, que ha emès un informe favorable després de l’auditoria duta a terme al sistema de gestió ambiental del banc. L’ISO 14001 és l’eina de gestió ambiental de referència al món i la 2015 és l’última versió de la certificació, que amplia el seu nivell d’exigència, amb punts com la millora contínua del rendiment ambiental i la cobertura del sistema de gestió ambiental dels processos pertinents.

Tal com informen des de l'entitat, aquesta certificació avala la qualitat i la correcta implementació del sistema de gestió ambiental de l’entitat, que cobreix tota l’activitat bancària i financera d’Andorra, i mostra el compromís del banc per minimitzar l’impacte ambiental de la seva activitat. L’obtenció de l’ISO 14001:2015 posa de manifest el compliment estricte de la legislació ambiental, la gestió correcta dels consums i dels residus, el control i seguiment dels processos interns i dels objectius anuals, les accions de sensibilització social i la millora contínua del sistema, afegeixen.

El banc, en col·laboració amb les persones implicades en el projecte i tot l’equip humà, ha analitzat processos, ha determinat riscos i oportunitats, ha establert objectius i ha implementat millores encaminades a incrementar l’eficàcia i l’eficiència del sistema de gestió ambiental implantat a Crèdit Andorrà. TÜV Rheinland ha destacat en el seu informe el grau de conscienciació i implicació en la millora contínua, així com les iniciatives que s’han dut a terme i la comunicació de les accions relacionades amb el medi ambient.

En aquesta línia, l’entitat ha dut a terme diferents projectes amb impacte ambiental com el ‘ sense paper’, és a dir, la implementació de la signatura biomètrica en les transaccions més habituals que es duen a terme a les oficines de la xarxa comercial, i que ha tingut com a resultat la reducció del consum de paper en un 22% en els darrers sis mesos; o la instal·lació de fonts d’aigua per a empleats per reduir internament la generació de residus plàstics. També destaca el patrocini de Cicland, el servei públic de bicicletes elèctriques d’Andorra, i del primer bus híbrid del país.

Crèdit Andorrà recorda que van ser pioners a implantar mesures encaminades a reduir l’impacte en l’entorn de l’activitat empresarial i a incorporar-les en l’estratègia i desenvolupament del negoci. Des del 1998 col·labora amb la iniciativa financera del programa de les Nacions Unides per al medi ambient (UNEP FI), i el 2016 va ser el primer banc d’Andorra a adherir-se al Pacte mundial de les Nacions Unides i a adoptar l’Agenda 2030 per contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).