El president de França, Emmanuel Macron, durant el 'France Digitale Day'. (Foto: EFE / EPA / JULIEN DE ROSA)
Innovació

França promet una injecció de 5.000 milions al sector tecnològic

Fins a 2.000 milions seran per a empreses emergents

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dimarts que els grans inversors institucionals francesos, entre ells les asseguradores, s'han compromès a injectar 5.000 milions d'euros en tres anys per donar un impuls al sector tecnològic nacional, tal com informa l'agència de notícies EFE.

D'aquesta xifra, 3.000 milions d'euros aniran destinats a fons que inverteixen en aquest àmbit a la borsa i els altres 2.000 milions a fons dirigits a empreses emergents que ja han començat a demostrar el seu potencial.

L'objectiu és que al 2025 França compti amb 25 "unicorns", terme amb el qual es coneix al limitat club d'empreses emergents ('start-ups') amb un valor de mercat superior als 1.000 milions de dòlars (905.900.000 d'euros), tal com ha indicat Macron en la inauguració del 'France Digitale Day', trobada que reuneix a empresaris i inversors en noves tecnologies.

"Si no construïm campions en tots els nous sectors, les nostres eleccions deixaran de ser sobiranes (...) No vull dependre d'altres actors. Per això, cal crear l'entorn adequat", ha apuntat el president francès.

Macron ha deixat clar que les noves tecnologies són creadores de valor i de llocs de treball: les 40 empreses emergents més prometedores al país, segons les seves xifres, crearan 7.000 llocs de treball directes en els propers dotze mesos.

"Hem d'atraure talent encara massa allunyats d'aquest ecosistema, com les dones o persones procedents de barris desfavorits i de zones rurals", ha afegir el cap de l'Estat, que encara que va dir estar obert a inversions estrangeres, ha subratllat la seva intenció de no dependre de fons d'altres països.