L'IPC definitiu es donarà a conèixer a mitjan del mes d'octubre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del mes de setembre se situa al 0,6%

De confirmar-se, suposaria una dècima menys que la registrada al mes d'agost

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l’IPC al mes de setembre és del 0,6%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest dimarts el departament d'Estadística del Govern. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una disminució d’una dècima respecte a l’IPC avaluat al mes d’agost i que se situava en el 0,7%.

Les mateixes dades fetes públiques aquest dimarts posen en relleu que l’IPC avançat d’Espanya per aquest mes de setembre se situa al 0,1%, una xifra que, en cas de confirmar-se, disminuiria dues dècimes respecte a la variació registrada al mes d’agost. Pel que fa a França, l'IPC avançat se situa al 0,9%. D'aquesta manera, si es confirma, davallaria una dècima respecte a la variació registrada al mes d’agost.

Des d'Estadística recorden que aquest IPC avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Així, l'avançat suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 95% aproximat dels preus de setembre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. És per aquest motiu que l’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. De fet, l'IPC mensual definitiu es publicarà el 17 d'octubre.