Jacint Todó, artista, al costat d'una pintura de la col·lecció 'Refugis'. (Foto: M. R. F.)
Jacint Todó. (Foto: M. R. F.)
Empresa

Pyrénées acull la col·lecció 'Refugis', de l'artista Jacint Todó

Les obres s'exposaran des de l'1 d'octubre i fins al 29 de novembre

Andorra la Vella.- El centre comercial  Pyrénées d'Andorra la Vella ha acollit aquest dimarts en primícia l'exposició de pintures 'Refugis', de l'artista Jacint Todó. L'exposició, que romandrà oberta al públic fins al 29 de novembre, té com a principal objectiu, a través de les set obres exposades de les 29 que formen la col·lecció, "establir un vincle íntim entre l'espectador i l'obra", tal com ho ha explicat el mateix Todó.

Per l'artista, el fet de veure les seves creacions exposades en uns grans magatzems "és una faceta personal novedosa, ja que en aquest aspecte molta gent podrà veure els meus treballs artístics". D'altra banda, Christina De Vreeze, comissària de l'exposició, museòloga i gestora de col·leccions, s'ha mostrat satisfeta i orgullosa de formar part del projecte, ressaltant que des d'un bon inici el vincle amb Todó va ser "excel·lent". Mostra d'això es reflecteixen en el conjunt de mosaics exposats, els quals, tal com ha explicat De Vreeze, "transmeten tot un seguint de converses que hem tingut jo i Todó".

Todó i la col·lecció 'Refugis' compta amb el reconeixement de nombrosos artistes de diferents branques i de gran prestigi internacional, com el pintor  Antoni Tàpies, i recalca que les obres "estan fetes amb espontaneïtat i una clara transmissió de poesia". Albert Ràfols, artista i pintor, descriu 'Refugis' com "obres emotives i comunicatives", mentre que l'arquitecte  Oriol Bohigas ressalta "l'alta qualitat significativa que tenen dins del panorama artístic de Catalunya". 'Refugis', fins al dia d'avui, ha estat exposada a diferents indrets d'Europa.

Per a Todó, el món de l'art "s'ha convertit en un gran aparador de projectes brillants on tothom lluita per crear l'obra més espectacular", i ha afegit que "hi ha molta diversitat, un fet que m'agrada".