Les matriculacions al setembre augmenten en un 13,4%. (Foto: Arxiu)
Empresa

Les matriculacions de turismes experimenten una caiguda d'un 1,1%

Els vehicles elèctrics presenten una variació negativa del 85,7% respecte a l'any passat

Andorra la Vella.- Segons ha informat el departament d'Estadística, acabat el mes de setembre el nombre de matriculacions de   turismes  mostren una tendència a la baixa en els darrers dos mesos, fet que situa el mes de setembre en un -1,1%. Pel que fa a   motocicletes i ciclomotors, les xifres es mantenen estables aquest mes de setembre en un +0,7%. Els   camions i camionetes, en canvi, presenten una tendència mensual a la baixa en els darrers quatre mesos, situant-se al setembre en un -0,1%.

El nombre total de vehicles matriculats ha estat de 338, la qual cosa suposa una variació percentual positiva del 13,4% respecte al mes de setembre de l’any anterior. Pel que fa a xifres globals, les matriculacions durant els darrers dotze mesos han estat   4.471, fet que equival a una variació percentual negativa del -5,6% respecte al període anterior, en què es van matricular   4.738  vehicles.

Segons el tipus d'energia, els vehicles de   gasoil  han presenciat un augment del 23,6% respecte al mes setembre de l'any passat, situant el total de matriculacions en 110. Els vehicles de   gasolina, seguint la mateixa tònica, s'han enregistrat 215 vehicles matriculats, 25 més segons les dades del 2018. Els   elèctrics, en canvi, mostren una variació negativa del 85,7%, enregistrant només una matriculació enfront de les 6 del 2018.